At en ansatt lot seg intervjue av Resett, skapte strid på NTNU. Arkivfoto: Heilo Junge / NTB scanpix
At en ansatt lot seg intervjue av Resett, skapte strid på NTNU. Arkivfoto: Heilo Junge / NTB scanpix

Kalt inn på sjefens kontor etter å ha latt seg intervjue av Resett

Førsteamanuensis ved NTNU måtte møte på instituttlederens kontor.

Publisert

Denne artikkelen er over tre år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

Førsteamanuensis Øyvind Eikrem ved Norges teknisk-naturvitenskapelige universitet (NTNU) i Trondheim, ble kalt inn på instituttlederens kontor og utsatt for sterk kritikk etter å ha latt seg intervjue av Resett. Det skriver i Universitetsavisa, som utgis av NTNU. Saken er også publisert på forskning.no.

Eikrem er forsker ved Institutt for sosialt arbeid, og ble kontaktet av Resett i forbindelse med at nettstedet ønsket en kommentar til en sak om dobbeltdrapet på to afghanske menn i Trondheim.

Neste morgen ble Eikrem, ifølge Universitetsavisa, innkalt til instituttlederens kontor. Han skal også ha fått en epost hvor det blant annet står at «hele instituttets omdømme blitt skadet fordi du står fram som forsker og 1. amanuensis ved ISA.»

På spørsmål fra Universitetsavisa på om han ser noe kritikkverdig i å la seg intervjue av Resett, svarer Eikrem:

– Gjennom min forskerkarriere har jeg latt meg intervjue av alle slags medier, fra Klassekampen til NRK og andre. Det viktige for meg er at jeg kan gå god for egne uttalelser, og det kunne jeg her. Sitatene er gjennomlest og godkjent.

Instituttleder Riina Kiik skriver i en epost til Universitetsavisa at hun er på reise, og overlater all videre kommunikasjon til SU-dekan Marit Reitan. Reitan sier til Universitetsavisa at uttalelser til Resett er innenfor hva en vitenskapelig ansatt ved NTNU kan si.

Les hele saken på Universitetsavia

Powered by Labrador CMS