Distriktsredaktør Morten Ruud i NRK Finnmark. Foto: NRK
Distriktsredaktør Morten Ruud i NRK Finnmark. Foto: NRK

NRK svekker Vadsø-kontoret ytterligere

Flytter 3 av 6 stillinger til andre kontorer i Finnmark.

Publisert Sist oppdatert

Siden 2013 har det stormet rundt NRKs lokalkontor i Vadsø. Året i forveien vedtok NRK å opprette Finnmark som et eget distriktskontor. Hovedkontoret ble lagt til Alta. Vadsø-kontoret bestod i 2013 av 12 medlemmer i redaksjonsklubben.

Nå reduseres kontoret ytterligere. I en pressemelding melder NRK at de flytter 3 av de 6 gjenværende stillingene bort fra byen. To av stillingene overføres til Alta og 1 til lokalkontoret i Hammerfest.

9 på lokalkontorer

NRK karakteriserer omorganiseringen som at Hammerfest, Kirkenes og Vadsø blir likeverdige lokalkontorer med Alta som et tydelig hovedkontor.

– Dette gjør vi for å møte de store endringene som skjer i folks medievaner. Det stiller krav til oss som mediebedrift fordi vi må i større grad enn tidligere ha mer direkterapportering, vi må ha mer publisering på nett, mobil og sosiale medier, sier distriktsredaktør Morten Ruud i meldingen.

Ni av medarbeiderne i fylket vil være stasjonert på lokalkontorer. Det mener Ruud opprettholder Finnmark som en av landets mest desentraliserte redaksjoner.

– NRK Finnmark vil stå bedre rustet til å møte publikums behov og forventninger.

Les mer om NRK Finnmark.

Powered by Labrador CMS