To fredagspils fra konsernet

De ansatte i Tun Media har fått bonus.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over ti år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

De neste fem årene får de ansatte i Tun Media-konsernet bonus tilsvarende 2000 kroner i året, før skatt. Etter skatt tilsier det rundt 83 kroner i måneden, men det avhenger av at man er ansatt i opptjeningsåret – og at konsernet oppnår spesifikke mål for driftsresultat.

Dårlig avling

Tun Media med Nationen i spissen har vært gjennom en tøff periode og en bitter strid mellom ledelse og ansatte.

Nå har ledelsen i mediekonsernet, som også omfatter avisa Valdres, kommet fram til at det går såpass bra at det passer med en bonusordning for de ansatte. Den foreslås i størrelsesorden 10.000 kroner og fordeles over fem år. Etter at skatten er trukket sitter de ansatte igjen med 83 kroner i måneden. Det tilsvarer nesten to halvlitere.

Gjødsel

Klubbleder Michael Brøndbo humrer når han hører sammenligningen og legger til at det trolig må en egenandel til for å få regnestykket til å gå opp. Han forteller at redaksjonsklubben tar forslaget til etterretning og at det er fristende til å gjette seg til hvorfor denne ordningen innføres.

– I Nationen er vi i utgangspunktet skeptisk til bonusutbetalinger. Vår oppfatning er at man ønsker å støtte seg til bonuser i stedet for reell lønnsøkning. Kanskje er det derfor den er smurt utover flere år i form av en bitte liten lønnsøkning i stedet for å komme samlet, men vi blir ikke mer positive til bonusordningen av den grunn.

Brøndbo forklarer at de lokale forhandlingene ikke har tatt til ennå, og at han ikke regner med at dette er en del av forhandlingsstrategien til ledelsen i konsernet.

Høster

I lokalavisa Valdres håper klubbleder Geir Helge Skattebo på det samme. Der er målet å være i havn med oppgjøret den 11. juni.

– Vi ser på den som en bonus, og at den overhodet ikke har noe med lønnsforhandlinger å gjøre. Den vil heller ikke påvirke våre krav i lønnsforhandlingene. Jeg synes det er positivt om de vil gi en bonus, så lenge det skilles fra lokaloppgjøret.

– Hvilke tanker gjør du deg rundt størrelsen på bonusen?

– Det er ingen stor sum, og det er avhengig av at konsernet går bra for at bonusen skal slå ut. Så jeg synes jo den egentlig er helt grei.

Sår

Etter det Journalisten kjenner til vil bonusen slå inn når driftsresultatet i konsernet ligger på 10 millioner kroner.

I 2009 hadde Tun Media et driftsresultat før avskrivninger på 10,5 millioner kroner. Noe som er en kraftig forbedring fra året før.

I 2007 hadde mediekonsernet et driftsresultat på over 7,8 millioner kroner, mens det i 2008 var på negative 1,4 millioner.

Det har ikke lyktes Journalisten å komme i kontakt med konsernsjef Terje Bertheussen.

Powered by Labrador CMS