Eiere med sterk mistillit mot Mentor Mediers styreleder

Eiergruppe på 16,8 prosent vil ha mulighet til å bytte ut dagens styreleder Tomas Brunegård.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over fem år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

Det er Dagens Næringsliv (DN) som omtaler forslaget til neste ukes ekstraordinære generalforsamling i mediekonsernet som blant annet eier Vårt Land.

Forslaget har sammenheng med konflikten i Vårt Land som før påske resulterte i at ansvarlig redaktør Åshild Mathisen sluttet på dagen.

Eiergruppen på nær 17 prosents eierandel består av Stiftelsen Vårt Land Bladmisjon, Opplysningsvesenets fond, Redaksjonsklubben i Vårt Land, Normisjon og Diakonhjemmet. De begrunner mistillitsforslaget mot styreleder Tomas Brunegård med hans håndtering av en varslersak mot konsernsjef Per Magne Tveiten i Mentor Medier, samt at Mathisen mistet jobben før den ekstraordinære generalforsamlingen.

– Vi vil ha muligheten til det, og derfor har vi formulert vedtaket, svarer styreleder Silje Kvamme Bjørndal i Stiftelsen Vårt Land Bladmisjon, på spørsmål fra DN om de ønsker å kaste Brunegård.

Les også: Vårt Lands redaksjon slår tilbake mot beskrivelser om fryktkultur

Styreleder Brunegård skriver i en tekstmelding til næringslivsavisen at det er eierne som bestemmer om han skal fortsette eller ikke.

I helgen hadde DN et portrettintervju med Åshild Mathisen, der de skriver at noen mener hun kan få jobben tilbake. 

– Tror du at det kan skje? spør avisen. 

– Det er vanskelig å skulle gå inn og tenke på nå. Det er ikke min kamp, den er noen andres. Jeg må frigjøre meg fra dette, svarer Mathisen.

– Ville du gått tilbake om du kunne?

– Det ser jeg absolutt ikke bort fra. 

Powered by Labrador CMS