Eiere med sterk mistillit mot Mentor Mediers styreleder

Eiergruppe på 16,8 prosent vil ha mulighet til å bytte ut dagens styreleder Tomas Brunegård.

Publisert Sist oppdatert

Det er Dagens Næringsliv (DN) som omtaler forslaget til neste ukes ekstraordinære generalforsamling i mediekonsernet som blant annet eier Vårt Land.

Forslaget har sammenheng med konflikten i Vårt Land som før påske resulterte i at ansvarlig redaktør Åshild Mathisen sluttet på dagen.

Eiergruppen på nær 17 prosents eierandel består av Stiftelsen Vårt Land Bladmisjon, Opplysningsvesenets fond, Redaksjonsklubben i Vårt Land, Normisjon og Diakonhjemmet. De begrunner mistillitsforslaget mot styreleder Tomas Brunegård med hans håndtering av en varslersak mot konsernsjef Per Magne Tveiten i Mentor Medier, samt at Mathisen mistet jobben før den ekstraordinære generalforsamlingen.

– Vi vil ha muligheten til det, og derfor har vi formulert vedtaket, svarer styreleder Silje Kvamme Bjørndal i Stiftelsen Vårt Land Bladmisjon, på spørsmål fra DN om de ønsker å kaste Brunegård.

Les også: Vårt Lands redaksjon slår tilbake mot beskrivelser om fryktkultur

Styreleder Brunegård skriver i en tekstmelding til næringslivsavisen at det er eierne som bestemmer om han skal fortsette eller ikke.

I helgen hadde DN et portrettintervju med Åshild Mathisen, der de skriver at noen mener hun kan få jobben tilbake. 

– Tror du at det kan skje? spør avisen. 

– Det er vanskelig å skulle gå inn og tenke på nå. Det er ikke min kamp, den er noen andres. Jeg må frigjøre meg fra dette, svarer Mathisen.

– Ville du gått tilbake om du kunne?

– Det ser jeg absolutt ikke bort fra. 

Powered by Labrador CMS