Håkon Høydal og Einar Otto Slyngstad er nominert i featureklassen under årets ONA-pris i USA. Foto: Martin Huseby Jensen
Håkon Høydal og Einar Otto Slyngstad er nominert i featureklassen under årets ONA-pris i USA. Foto: Martin Huseby Jensen

VGs «Nedlasterne» nominert til internasjonal pris

Konkurrerer med PBS Frontline i featureklassen.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over fem år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

VG Helgs «Nedlasterne» er nominert i klassen fature medium under årets Online News Associations (ONA) prisutdeling. VG konkurrerer med PBS’ dokumentarprogram Frontline for deres dokumentar «Inheritance» om arven etter David Dorstein som var 25 år da han døde i Lockerbie-tragedien. Og Baltimore Suns «Unsettled Journeys».

VG er et av få mediehus utenfor USA som er nominert til prisen. Se alle de nominerte her.

LES OGSÅ: Slik gikk VG fram for å avsløre nedlasterne

VGs dokumentar konfronterer personer som laster ned filmer og bilder hvor små barn utsettes for seksuelle overgrep. IT-analytiker Einar Otto Stangvik og journalist Håkon Høydal arbeidet i nesten trekvart år med å avdekke hvem nedlasterne er, for så konfrontere disse. Det gikk ett år fra ideen ble unnfanget til den ble publisert.

– Det er kjempemoro at blir lagt merke til internasjonalt. Nominasjonen betyr at de har forstått hvilket arbeid vi har gjort, og at de mener det er viktig og bra, sier Håkon Høydal til Journalisten. Han sier at han opplever konkurransen med de andre to nominerte som utrolig hard.

VG har mottatt NONA-prisen for prosjektet, de vant Årets nyhetssak under medieprisene i Bergen og vant kategorien feature under Nordic Data Journalism Conference på vårparten i år.

NONA-leder Ingeborg Volan sier til Journalisten at nominasjonen viser hvor langt norsk nettjournalistikk er kommet.

– Dette bekrefter igjen at norsk nettjournalistikk er i verdensklasse. Jeg skulle ønske langt flere redaksjoner sendte inn bidrag til internasjonale priser, for vi har potensial til å hevde oss helt i toppen.

Mediehuset har tidligere vært nominert til ONA-priser, og i 2014 stakk de av med pris i klassen planlagt nyhetsdekning for sin dekning av sjakk-VM.

Powered by Labrador CMS