Innholdssjef Svein Arne Haavik i VG Partnerstudio logger ikke av før midnatt. Foto: Facebook-profilbilde/Mattis Sandblad
Innholdssjef Svein Arne Haavik i VG Partnerstudio logger ikke av før midnatt. Foto: Facebook-profilbilde/Mattis Sandblad

Svein Arne Haavik er bekymret over at mediene er gjennomsyret av for mye politisk korrekthet

Men vet også VG Partnerstudio leverer vesentlig innhold i innholdsmiksen til VG på mange områder redaksjonen har måttet nedprioritere.

Publisert Sist oppdatert

Hver tirsdag og torsdag framover vil Journalisten publisere «Morgenrutinen», der vi stiller de samme spørsmålene til en rekke personer som er tett på mediebransjen. 

Les alle «Morgenrutinene» her

Svein Arne Haavik er innholdssjef i VG Partnerstudio. Han jobbet redaksjonelt i VG i nesten 25 år før han gikk over til «the dark side». De siste seks årene var han redaksjonssjef.

Les også: Svein Arne Haavik er stolt av å være med på å finansiere den gode journalistikken

– Kaffe eller te?  

– Kaffe. Svart pressekaffe!

– Hva har du på nattbordet?  

– Minst to bøker – nå to av nåværende favoritt Leif GW Persson. Skriver fantastisk om politiets antihelt Evert Bäckström. Samt iPad og lader til mobilen.

– Hvilken overskrift skulle du ønske du så på trykk i dag? 

– JAAAA! Svensken tar Norge til nytt fotball-VM! (Men den kommer jeg neppe til å se.)

– Hvorfor forlot du journalistikken?

– Fordi Torry ga meg en fantastisk spennende ny utfordring. Og fordi seks år som redaksjonssjef på kveld i VG er mer enn lenge nok. Tror det nesten bare er Janik som har holdt ut lenger.

 – Hva er ditt forhold til norske medier? 

– Jeg er stolt av at norske medier i det store og hele holder et høyt faglig og etisk nivå – også på internasjonalt plan. Håper at jeg gjennom mine nesten 30 år i bransjen har bidratt litt. Samtidig er jeg bekymret for at så å si alle medier er gjennomsyret av for mye politisk korrekthet, og at det er for få journalister som kommer seg ut blant folk. Og også som har en mer praktisk bakgrunn enn journalistutdanningen.

– Om du kunne velge hvem som helst: Hvilken person ville du helst spist frokost med og hvorfor? 

– Tiger Woods – om han inviterte meg med på en golfrunde etterpå.

 – Hvordan reiser du til jobb og hvilke medier har du vært innom før du ankommer arbeidsplassen? 

– Kompiskjører i elbil. Har lest DN papir, samt vg.no og sosiale medier. Hører nyhetsmorgen på NRK. Politisk kvarter er et must.

 – Hvordan mener du mediene bør stille seg til innholdsmarkedsføring?

– Dette må jo bli opp til hvert enkelt medium. Men jeg er hellig overbevist om at vi er i ferd med å bli et svært viktig inntektsbein for VG – et bein som vil være vesentlig for at VG kan fortsette å levere den viktige journalistikken – og løse samfunnsoppdraget også i fremtiden. Dessuten vet jeg at vi nå også leverer vesentlig innhold i innholdsmiksen til VG på mange områder redaksjonen har måttet nedprioritere. Innhold som på mange områder oppleves som vesentlig og troverdig både av leseren og for annonsøren. Et poeng til: Vi sikrer jobb til svært mange unge og flinke innholdsprodusenter – folk som ellers hadde gått en svært usikker vikartilværelse i møte. Eventuelt som hadde måttet finne seg jobb utenfor mediene.

– Hvilken kanal bruker du helst for å nå ut med budskapet ditt?  

– Selvfølgelig vg.no.

– Om du kunne gå tilbake i tid og møte deg selv som tenåring, hvilke råd hadde du gitt? 

– Ta mer utdannelse! Dropp den teite snusen og røyken.

– Hva er ditt forhold til emojies og hvilken bruker du mest? 

– Bruker alt for mange smiletegn – og mener vel egentlig at det er et tegn på at jeg dessverre har et for fattig språk. Men er veldig stolt av at den ressurssterke gjengen i VG Partnerstudio mobber meg ved å ha laget en egen Haavik-emoji! 

– Når logger du av for kvelden? 

– Ved midnatt. Vi i VG Partnerstudio ser på oss selv som en start up, og det medfører at vi alle jobber veldig mye. Men vi drar alle i samme retning og jeg vet at det stort sett er lystbetont. Som Marthe Berg ofte uttrykker: «Jeg har verdens beste jobb!».