Øyvind Brenne, utviklingsredaktør i VG, har i dag postet et innlegg på VGD hvor han forteller at diskusjonsforumet om noen dager vil bli stengt ned.
Øyvind Brenne, utviklingsredaktør i VG, har i dag postet et innlegg på VGD hvor han forteller at diskusjonsforumet om noen dager vil bli stengt ned.

Diskusjonsforum

VG stenger VG Debatt

– Et eget forum faller utenfor hva som blir aller viktigst for oss fremover, skriver utviklingsredaktør Øyvind Brenne.

Publisert Sist oppdatert

2. desember stenger VG Debatt (VGD).

«Det er med tungt hjerte vi har tatt avgjørelsen. I over 20 år har forumet skapt diskusjoner, minner, kunnskapsdeling og engasjement som lite annet norsk innhold på Internett kan konkurrere med», skriver VGs utviklingsredaktør Øyvind Brenne i et innlegg på forumet.

Medier24 meldte først om nedleggelsen.

Brenne skriver videre:

«Vi i VG-ledelsen har vært stolte over at det har vært en arena for demokratisk ordskifte. Vi har mange en gang kikket innom forumet for å få et innblikk i hva som engasjerer. Og vi har svært ofte blitt imponert over det høye kunnskapsnivået på mange av postene.»

I 2020 bestemte VG seg for å kjøpe debattforumet Diskusjon.no fra Teknisk Ukeblad Media. VG Debatt og Diskusjon.no ble slått sammen under det nye datterselskapet Maximo AS, og VG sitt ønske er å legge til rette for «neste generasjons diskusjonsarena», ifølge avisens redaksjonelle årsrapport.

Sommeren 2021 så en ny versjon av VG Debatt, VGD, dagens lys. Men den nye versjonen slo ikke an. I januar i år kunne Journalisten avsløre at nylanseringen av forumet hadde ført til brukerflukt.

«Jeg benytter anledningen til å rose alle de som har jobbet med omleggingen, og som har brukt kvelder og netter på forsøket om å revitalisere et VGD som ikke hadde levedyktige fremtidsutsikter da vi begynte i 2020. Folkene som har jobbet med prosjektet har virkelig gjort en solid innsats for å åpne og tilgjengeliggjøre debatten for et bredt publikum gjennom VGD», skriver Brenne i dagens innlegg.

Han fortsetter:

«Når VG-ledelsen nå har tatt avgjørelsen om å sette strek for VGD-æraen, er det vi som skal ha kritikken fra de av dere som er uenige i avgjørelsen.»

Brenne skrive videre at økonomiske prioriteringer er en viktig årsak til nedleggelsen, men at det også handler om hva VG skal fokusere på.

«Et eget forum faller utenfor hva som blir aller viktigst for oss fremover, parallelt som vi satser tungt på ung debatt forankret i egne flater og som en av få norske aviser prioriterer å tilrettelegge for kommentarfelt på enkelte artikler. »

2. desember vil forumet slås av. All brukerdata vil bli slettet av personvernshensyn, opplyser VG.

Powered by Labrador CMS