Svein-Erik Hole, redaktør i TU.no. Foto: Eirik Helland
Svein-Erik Hole, redaktør i TU.no. Foto: Eirik Helland

Årets netthode er Svein-Erik Hole

Teknisk Ukeblad (TU) og VG fikk priser for beste digitaljournalistikk.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over seks år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

Prisene ble delt ut under netthodene i NONAs årskonferanse i Oslo mandag.

Svein-Erik Hole er digitalredaktør for TU.no. Han får prisen som årets netthode for å dele av sine erfaringer med redaksjonell omstilling, digitale arbeidsmetoder og innovasjon. Juryen fremhever blant annet hans mange foredrag og forelesninger ved Institutt for Journalistikk (IJ).

«Han er opptatt av kvalitet fremfor kvantitet som redaksjonell målestokk, vel vitende om at tydelig differensiering og dybde også gir best uttelling kommersielt sett. Og i stramme tider i mediebransjen, har årets netthode jobbet så å si hver kveld og helg de siste årene for å holde liv i sidene der det har vært hull i turnusen. Vedkommende har mange meritter og gode resultater med seg, som er oppnådd både alene og sammen med andre,» heter det i juryens begrunnelse.

Gravejournalistikk

Teknisk Ukeblad fikk også prisen for beste digitaljournalistikk i en liten redaksjon for arbeidet med ansatte i Statens vegvesen som eier aksjer for millioner av kroner hos etatens største leverandører.

«Redaksjonen imponerer ved sin avanserte bruk av data, herunder skraping av nettsider og koblinger av flere databaser. Uten å automatisere sammenlikning av opplysninger ved hjelp av datastøttede hjelpemidler, ville jobben vært umulig. I tillegg til god fortellerteknikk, tar vinneren samfunnsoppdraget på alvor og viser at god gravejournalistikk er god gravejournalistikk, også digitalt,» begrunner juryen, som samtidig legger til at vinneren har «noe å gå på når det gjelder visuell presentasjon».

Visuelle virkemidler

I kategorien stor redaksjon hentet VG hjem prisen for beste digitale journalistikk for Nedlasterne. Juryen viser til at kjernen i saken er digital, og skryter av datadrevne arbeidsmetoder.

«Redaksjonen har gjort et omfattende og solid journalistisk gravearbeid som har høstet både nasjonal og internasjonal oppmerksomhet, og saken setter søkelyset mot et svært viktig tema som rammer samfunnets svakeste. Både fortellerteknikk og bruk av visuelle virkemidler i artikkelen er av ypperste klasse,» uttaler juryen.

Les også: Slik gikk VG fram for å avsløre nedlasterne

De nominerte til kategorien for stor redaksjon var ellers Teppefall av Adresseavisen og VGs Våre falne.

Fjellet som trugar av Sunnmørsposten og Zooom.no av ABC Nyheter var de andre nominerte til liten redaksjon.

Juryen har bestått av digitalredaktør Linn de Lange i Nationen, utviklingsdirektør Ann Bækken i Amedia, Marius Karlsen fra iNord/helt.digital/MediaPuls     og leder Tove Knutsen for Bord4-miljøet i Bergens Tidende.

Powered by Labrador CMS