NRKs Vibeke Fürst Haugen er kåret til årets medieleder

En vennlig leder som evner å motivere.

Publisert Sist oppdatert

Vibeke Fürst Haugen er direktør for Marienlyst-divisjonen i NRK. Nå er hun kåret til årets kvinnelig medieleder av Medienettverket. I juryens begrunnelse står det at Fürst Haugen beskrives som en vennlig, tydelig og tilgjengelig leder.

«Hun evner å motivere sine medarbeidere gjennom en løsningsorientert og rosende lederstil. Hun leder over 800 ansatte og har en av Norges største og viktigste innholdsjobber, med intens konkurranse fra store globale aktører. NRK må tåle en sammenligning med innholdsleverandører fra hele verden, som New York, London, Hollywood eller Bollywood.»

Juryen fremhever at hun har gjennomført større omstillingsprosesser, samtidig som hun har beholdt utviklingstakten.

Prisen ble delt ut av Berit Svendsen, som er konserndirektør i Telenor og administrerende direktør i Telenor Norge, på Medienettverkets høstseminar på Holmen Fjordhotell.

Også Kjersti Mo i Egmont og Nina Lorgen Flemmen i TV 2 var nominerte. Da nominasjonene ble kjent kom det flere reaksjoner på at Kjersti Mo ble nominert etter å ha ledet det omfattende kuttarbeidet i Egmont.

Norsk Journalistlag gikk ut høyt og sa at Kjersti Mo ikke fortjener prisen.

– NJ mener Kjersti Mos ledelse av omstillingen i Egmont diskvalifiserer henne fra tittelen både som Årets kvinnelige medieleder og alle andre lederpriser, sier leder av Norsk Journalistlag, Thomas Spence.

Også flere andre organiserte reagerte. Juryleder Victoria Schulz forsvarte nominasjonen av Mo.   – Vi har sett på Kjersti Mos lederskap gjennom en lengre periode. Juryen har vært innom det omstridte ORO-prosjektet, men det vi opplever er at Kjersti har ledet den prosessen veldig bra.

Powered by Labrador CMS