Speaker senker stemmen

Edda Medias sportstjeneste Speaker.no får ikke ønskede resultater og trapper derfor vesentlig ned.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over ti år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

– Det har ikke vært samsvar mellom kostnader og inntekter, og det pågår derfor en omorganisering nå. Edda Digital har flere nettsteder, og målet med omorganiseringen er å oppnå bedre synergi mellom de ulike nettstedene, forteller Lars Lager Espevalen, redaktør i Speaker.no.

Midt i en prosess

Hvor mange stillinger som forsvinner i speaker.no som følge av omorganiseringen er ikke klart, men av de fire journalistene som har dekket sportsnyheter for nettstedet er i hvert fall to ute. Ifølge kilder i Edda Digital, som Journalisten har vært i kontakt med, vil det etter omorganiseringen bare være en redaksjonell medarbeider igjen i Speaker.no, men Espevalen ønsker ikke å kommentere dette.

– Vi er midt i en prosess nå, og med noen fellesløsninger, eksempelvis på desk, for flere av Edda Digitals nettsteder blir det vanskelig å si noe presist om antall årsverk på de enkelte nettstedene.

Ingen kommentar

Foruten Speaker.no befinner det seg seks andre redaksjonelle nettsteder under Edda Digital-paraplyen. Heller ikke administrerende direktør Terje A. Haug ønsker å si noe om hvor mange som jobber redaksjonelt på disse nisjestedene, men opplyser at antall årsverk for hele Edda Digital i 2008 er 132.

Derimot er han mer knapp om eventuelle konsekvenser for bemanningen etter at omorganiseringen er gjennomført.

Bedre ressursutnytting

– Det jeg kan si er at målet med omorganiseringen ikke handler om å spare årsverk, men om hvordan vi bruker våre ressurser. Blant annet er mange av medarbeiderne spredd på flere nisjer, med flere roller, og vi prøver nå å kartlegge situasjonen for å se hvordan vi kan utnytte ressursene bedre, sier Haug, som også avslår å si noe om nedbemanningen i Speaker.no.

– Jeg kan ikke gå inn på enkeltpersoner og kan derfor bare gjenta det jeg tidligere har sagt, at det på nåværende tidspunkt er umulig å si noe mer.

Powered by Labrador CMS