Hildrum skaper hoderisting

Hildrum skaper hoderisting

SMS-utvekslingen mellom Alf Hildrum og Bergensavisen er dagens store snakkis i TV 2.

Hildrum: – Så langt jeg forstår har et NJ-medlem intervjuet et NJ-medlem og et annet NJ-medlem mener det er helt OK. Imponerende! Dere får bare holde på.

Slik så siste sms fra TV 2-sjef Alf Hildrum til BA-journalist Henrik Uhlving ut etter at han hadde stilt spørsmål med journalistens habilitet.

Les hele sms-utvekslingen her.

Leder i Norsk Journalistlag Elin Floberghagen mener meldingen fra Hildrum er tøvete. Om medlemskap i NJ utløser inhabilitet, forstår hun ikke hvordan medieøkonomien i Norge skal dekkes journalistisk.

– Du kan ikke intervjue meg, og det kan heller ingen andre. Dette mener jeg er tull og tøys. Det er tøvete, NJ-medlemskap avgjør ikke vinklinger på saker, sier hun.

Negativt

Nestleder Renate Nedregård i Klubb2, som organiserer 429 av TV 2s vel 800 ansatte, forteller at utspillet fra Hildrum har vakt stor oppmerksomhet blant de ansatte i Bergen.

– Jeg tror folk stiller seg uforstående til at han kan si noe slikt. Det møtes med hoderisting. Da jeg stakk hodet mitt ut i kantinen nå, var det dette folk snakket om.

Nedregård forteller at klubbstyret synes utspillet fra Hildrum er usaklig.

– Man må stille seg spørsmålet, om man følger hans resonnement, hva er da konsekvens av å være NJ-organiserte journalister i TV 2. Skal alle NJ-journalister ha munnkurv? Jeg synes det er oppsiktsvekkende at han, i hans posisjon, finner på å uttale noe slikt.

Hildrum svarer

Hildrum sier selv til Kampanje at han ikke mener NJ-medlemmer pr. definisjon er inhabile når de behandler spørsmål som angår andre medlemmer.

–Men det er svært viktig å være nøyaktig og balansert (…) Jeg kan ikke huske at BA har stilt et eneste kritisk spørsmål til NJ-medlemmer som de intervjuer, mens de bombarderer ledelsen med kritiske spørsmål.

Annonser

Ledige stillinger:

Les også

K-rådet:

Over 100 klager til Kringkastingsrådet etter mobilisering på Facebook mot at musikkprogram erstattes av eventsatsing.

KOMMENTAR: I alle år har pressen selv bestemt dagsorden. Nå må den forholde seg til sosiale medier og enkel tilgang til nyheter fra utlandet, skriver mangeårig journalist Ludvig Solvang.

KOMMENTAR: Behandlingen av Eide-klagen tirsdag viser at det er på tide med økt offentlighet fra pressens etikkvokter.