Fra serien Rom123, med Ingrid Aspen og Boris Miller som programledere. Foto: TV 2 Livsstil
Fra serien Rom123, med Ingrid Aspen og Boris Miller som programledere. Foto: TV 2 Livsstil

TV 2 sender omstridt serie

Filmforbundet mener Rom123 ikke burde gått på lufta. TV 2 svarer at rettighetene er avklart.

Published   Updated

Det er Aftenposten som skriver dette tirsdag. Da TV 2 lanserte sin nye kanal Livsstil i høst, var interiørprogrammet Rom123 en av de store egenproduserte satsingene. Personer som har jobbet for produksjonen forteller til Aftenposten at de har utestående beløp helt opp til 200.000 kroner etter at selskapet som produserte serien gikk konkurs.

Striden står nå om hvem som sitter på rettighetene: det ubetalte teamet bak serien eller TV 2. Filmforbundet mener dessuten at TV 2 burde betale deler av de utestående honorarene.

– Det alvorlige er at en kringkaster viser noe som de ikke har klargjort rettighetene til. Dette har vi sagt til TV 2, det har de visst i ett år. De har faktisk ikke lov til å sende serien. Det er akkurat som TONO, alt av musikk skal klareres med dem, sier leder Sverre Pedersen i Norsk Filmforbund til Aftenposten.

TV 2-advokat Theo Jordahl sier at TV 2 mener at senderettighetene er avklart.

– Det er vanskelig å vite hva Filmforbundet sier, men situasjonen er som følger er at det som produseres for TV 2 naturlig nok produseres for visning. Da regner jeg med at det kan vises, sier Jordahl.

Interessert i medienyheter? Følg Journalisten.no på Facebook og få nyhetene i strømmen din: