Tone Tveøy Strøm-Gundersen, nyhetsredaktør i Aftenposten, beklager A-magasinets artikkel om MS Thorbjørn.
Tone Tveøy Strøm-Gundersen, nyhetsredaktør i Aftenposten, beklager A-magasinets artikkel om MS Thorbjørn.

Aftenposten beklager: Artikkel om MS Thorbjørn burde vært løst på en mer hensynsfull måte

– Så ikke rekkevidden av hvor traumatiserende artikkelen var for unge mennesker.

Publisert Sist oppdatert

«10 år etter 22. juli får mediene et fortjent kritisk søkelys mot seg. I Aftenposten er det særlig én artikkel vi har brukt tid på å diskutere», skriver nyhetsredaktør Tone Tveøy Strøm-Gundersen i en kommentar publisert fredag morgen.

Artikkelen nyhetsredaktøren trekker fram er «Dette skjedde på MS Thorbjørn» - publisert i A-magasinet, og som i hovedsak er basert på lekkede politiavhør av dem som var om bord.

«Vi vurderte at forklaringene deres var av stor offentlig interesse. Hensikten med artikkelen var å gi en nøktern gjengivelse av hva som skjedde basert på det som ble fortalt på et tidlig tidspunkt», skriver Strøm-Gundersen.

Men i dag har avisen endret syn på publiseringen.

«Aftenposten så ikke rekkevidden av hvor traumatiserende artikkelen var for unge mennesker i en allerede svært sårbar situasjon. Vi beklager at den ikke ble løst på en mer hensynsfull måte», står det videre i kommentaren.

Aftenposten ble klaget inn til Pressens Faglige Utvalg (PFU) etter publiseringen, men ble ikke felt. PFU mente imidlertid at avisen burde ha utvist større forståelse for de berørte på MS Thorbjørn. Hadi Strømmen Lile, som den gang var representant for allmennheten i PFU, ønsket å felle Aftenposten, men fikk ikke med seg resten av utvalget.

Tidligere denne uken beklaget Dagens Næringsliv en formulering i en ti år gammel 22. juli-leder. Og Bergens Tidende har konkludert med at en omstridt 22. juli-kronikk, hvor det ble hevdet at Ap utnytter 22. juli i et velregissert politisk spill, ikke ville blitt publisert i dag.

Powered by Labrador CMS