Mediefolk:

Adresseavisen mister sin profilerte gravejournalist Jonas Alsaker Vikan til E24.
Adresseavisen mister sin profilerte gravejournalist Jonas Alsaker Vikan til E24.

Gravejournalist Jonas Alsaker Vikan går fra Adressa til E24

– Å få bidra i et slikt gravemiljø er en drøm.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over tre år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

Jonas Alsaker Vikan er ansatt i næringslivsavisen E24. Han kommer fra Adresseavisen, hvor han har jobbet siden 2007.

- Å få bidra i et slikt gravemiljø er en drøm. Jeg ser frem til å levere betydningsfull journalistikk og lære av de svært kompetente personene som er involvert i denne satsingen, sier Vikan i en pressemelding.

Vikan har vunnet flere priser for journalistikken sin. I 2013, 2015 og 2018 har han vært på vinnerlaget under utdelingen av Den trønderske journalistprisen. I 2016 ble han tildelt Skup-diplom for saken «Teppefall», som dokumenterte organisert dopsalg på det mørke nettet.

I 2019 markert seg med dokumentaren «Lekkelandet», der han sammen med kollegaer i Adresseavisen blant annet har avslørt at passordene til over 600.000 nordmenn er på avveie, deriblant flere hundre politifolk.

Før jul ble Mina Liavik Karlsen ansatt som redaksjonssjef for undersøkende journalistikk i E24. Vikan er hennes første rekruttering.

– Jeg er strålende fornøyd med å få ham med på laget. Han har gjennom mange år vist at han er en av Norges fremste på undersøkende journalistikk, og vil være uvurderlig når E24 skal levere gode, dagsordensettende saker i tiden fremover, sier Karlsen ifølge pressemeldingen.

Powered by Labrador CMS