Onsdag skal PFU ta stilling til Trond Giske klage mot fem aviser.
Onsdag skal PFU ta stilling til Trond Giske klage mot fem aviser.

Utsatt Giske-klage skal nå behandles av PFU

Se hele sakslisten.

Publisert Sist oppdatert

Onsdag 27. oktober har Pressens Faglige Utvalg (PFU) flere omfattende klager på sitt bord.

En av dem som det er knyttet stor interesse til, er tidligere stortingsrepresentant Trond Giskes parallellklage mot Adresseavisen, Aftenposten, Stavanger Aftenblad, Bergens Tidende og Fædrelandsvennen.

«Avisene publiserer alvorlige anklager om faktiske forhold som ikke dokumenteres, anklager som er til stor skade for meg og familien. Publiseringen i alle Schibsteds regionaviser forsterker skaden», skriver Giske i sin PFU-klage.

Opprinnelig skulle PFU behandlet klagen på forrige møte, men den ble utsatt fordi Giske ble innlagt på sykehus med gallestein og galleblærebetennelse.

Les mer om klagen her.

PFU skal også ta stilling til Hans-Christian Vadseths klage mot Medier24 og Kom24.

I fjor høst publiserte Medier24 og søsternettstedet KOM24 artikkelen: «Eksredaktør og First House-topp jobbet for Smiths Venner i lobbykampanje mot NRK».

Vadseth, som jobber for First House, reagerte på at de to nettstedene omtaler at han tok kontakt med Erik Waatland, ansvarlig redaktør for både Medier24 og KOM24, for å be ham vurdere om informasjon hans oppdragsgiver ønsket, skulle brukes som grunnlag for å lage journalistikk om NRK Brennpunkts dokumentarserie «Guds utvalde».

Les mer om klagen her.

En klage mot Se og Hør, hvor bladet allerede har beklaget og innrømmet brudd på god presseskikk, er også på PFUs sakliste denne onsdagen.

Les mer om klagen her.

Disse sakene skal PFU behandle:

Åpne saker:

Lukkede saker:

  • NN mot Stavanger Aftenblad

Journalisten strømmer alle de åpne sakene på møtet. Videofeeden kan brukes av alle medier som ønsker det.

Powered by Labrador CMS