Frilansjournalist og dokumentarist Anders Hammer har tilbrakt de siste ukene i Taliban-styrte Afghanistan.
Frilansjournalist og dokumentarist Anders Hammer har tilbrakt de siste ukene i Taliban-styrte Afghanistan.

Anders Hammer tilbake fra Afghanistan: – Jeg har fått kjørt meg

Klar for Fortellingens kraft.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

– Jeg kom tilbake nå fordi visumet mitt gikk ut, og det var på tide å gå over i neste fase med dokumentarprosjektet som jeg holder på med, skriver Anders Hammer til Journalisten.

Frilansjournalisten, forfatteren og dokumentaristen har tilbrakt de siste ukene i Taliban-styrte Afghanistan, etter å ha reist inn i landet midt under omveltningene i hovedstaden Kabul sent i august.

Nå er han tilbake i Norge.

– Det har gjort dypt inntrykk å se et land som jeg kjenner såpass godt, bli kastet ut i en så rask og dramatisk omveltning. Taliban framstår som storfornøyde med seieren i krigen, men mange er veldig usikre og redde for hva som kommer til å skje i månedene framover. Spesielt er det knyttet stor usikkerhet til hvilken rolle Taliban mener jenter og kvinner skal få lov til å ha under dette nye regimet, skriver han i en e-post.

Han oppsummerer kort at reisen gikk «ok».

– Jeg møtte venner og kjente, reiste rundt og fikk arbeidet mye. Men når du opererer med kamera utendørs, må du også være forberedt på et til tider høyt trusselnivå, og jeg har også fått kjørt meg. Det ble ikke verre enn forventet, men heller ikke bedre, skriver Hammer, uten å ville gå i videre detalj nå.

Neste stopp for Hammer er Bergen og journalistkonferansen Fortellingens kraft.

Fortellingens kraft går av stabelen fra fredag 24. september. Hammer er satt opp på programmet lørdag ettermiddag, og skal snakke om Oscar-nominerte «Do not split» og å fortelle historier under utfordrende forhold.

Powered by Labrador CMS