Aftenposten legger ned Avis 1

Etter sju års drift legger Aftenposten ned gratisavisa Avis 1. Årsaken er nysatsingen på Aften Aften, melder Aftenposten.no.

Avis 1 ble i sin tid etablert for å demme opp for gratisaviser i Oslo-området og konkurrere mot nå nedlagte Osloposten. Men fra nyttår er det slutt for Avis 1, som er kommet ut en gang i uka i et opplag på 175 000 eksemplarer. Medarbeiderne i Avis 1 får nå tilbud om andre jobber i Aftenposten-systemet.

– Hovedbegrunnelsen er at vi i den markedssituasjonen som er nå velger å bruke Aftenposten Aften som redskap i forhold til annonsører og lesere, sier administrerende direktør Olav M. Mugaas til Aftenposten.no.

Aftenutgaven skal ansette åtte nye journalister fra nyttår, og satser også på distribusjon til alle husstander i Oslo, Follo, Asker og Bærum én gang i uka.

– Vi har valgt å gå ut med fulldistribusjon med Aften for å møte konkurranse fra Orkla-avisene, da er Aften et bedre redskap enn Avis 1, sier Mugaas.

Orkla står bak flere aviser i Oslo, aviser som er mer lokale enn Aftenpostens Oslo-produkt, og Mugaas holder døra åpen for å starte Avis 1 opp igjen dersom bildet endrer seg.

Sjefredaktør og administrerende direktør i Avis 1, Per A. Borglund, er enig i avgjørelsen.

-– Avis 1 ble startet for å delta og vinne en krig. Det gjorde vi. Nå er både fiendebildet og landskapet helt annerledes. Da skjønner jeg at det er formålstjenlig å bruke Aften Aften i stedet. Selvfølgelig synes jeg som leder at der er trist at vi skal innstille.