Aftenposten legger ned Avis 1

Etter sju års drift legger Aftenposten ned gratisavisa Avis 1. Årsaken er nysatsingen på Aften Aften, melder Aftenposten.no.

Denne artikkelen er over ti år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

Avis 1 ble i sin tid etablert for å demme opp for gratisaviser i Oslo-området og konkurrere mot nå nedlagte Osloposten. Men fra nyttår er det slutt for Avis 1, som er kommet ut en gang i uka i et opplag på 175 000 eksemplarer. Medarbeiderne i Avis 1 får nå tilbud om andre jobber i Aftenposten-systemet.

– Hovedbegrunnelsen er at vi i den markedssituasjonen som er nå velger å bruke Aftenposten Aften som redskap i forhold til annonsører og lesere, sier administrerende direktør Olav M. Mugaas til Aftenposten.no.

Aftenutgaven skal ansette åtte nye journalister fra nyttår, og satser også på distribusjon til alle husstander i Oslo, Follo, Asker og Bærum én gang i uka.

– Vi har valgt å gå ut med fulldistribusjon med Aften for å møte konkurranse fra Orkla-avisene, da er Aften et bedre redskap enn Avis 1, sier Mugaas.

Orkla står bak flere aviser i Oslo, aviser som er mer lokale enn Aftenpostens Oslo-produkt, og Mugaas holder døra åpen for å starte Avis 1 opp igjen dersom bildet endrer seg.

Sjefredaktør og administrerende direktør i Avis 1, Per A. Borglund, er enig i avgjørelsen.

-– Avis 1 ble startet for å delta og vinne en krig. Det gjorde vi. Nå er både fiendebildet og landskapet helt annerledes. Da skjønner jeg at det er formålstjenlig å bruke Aften Aften i stedet. Selvfølgelig synes jeg som leder at der er trist at vi skal innstille.

Powered by Labrador CMS