– Vi har på mange måter fått oppreisning i saken ved at både jurister og folk flest fordømmer det Rolf Terje Klungland (bildet) har gjort, sier redaktør Kristen Munksgaard.
– Vi har på mange måter fått oppreisning i saken ved at både jurister og folk flest fordømmer det Rolf Terje Klungland (bildet) har gjort, sier redaktør Kristen Munksgaard.

Avisen Agder: – Bruker ikke mer tid på tåpeligheter

Anmelder ikke lokalpolitiker.

Publisert

Redaktør Kristen Munksgaard i Agder vil verken politianmelde eller kreve honorar fra Ap-politiker Rolf Terje Klungland. Det skriver avisen i dag.

Kvinesdal-lokalpolitiker Klungland har fått sterke reaksjoner fra Agder etter et Facebook-innlegg han publiserte i forrige.

Der la Klungland i sin helhet ut et upublisert intervju, som han opprinnelig hadde fått tilsendt for mulighet til å gi tilsvar til kritikk fra lokale Frp-politikere.

Redaktøren varslet etterspill, og Klungland har selv oppfordret dem til å anmelde hvis de mener de kan påvise lovbrudd.

Jusekspertise Journalisten har vært i kontakt med, mener at publiseringen er et brudd på åndsverkloven.

– Vurdert ut fra deres omtale av saken er dette et åpenbart brudd på opphavsretten. Opphaver har enerett til å gjøre sitt verk tilgjengelig for allmennheten. Å publisere en slik sak på Facebook er helt klart å gjøre verket tilgjengelig for allmennheten, uttalte jusprofessor Olav Torvund til Journalisten.

Avisen Agder velger likevel å legge saken død.

– Vi har på mange måter fått oppreisning i saken ved at både jurister og folk flest fordømmer det Klungland har gjort. At han selv ikke har evnen til å ta selvkritikk, se det får stå for hans regning, sier redaktør Munksgaard til egen avis.

– Vi mener fullt og fast at dette er ugreit, men vi vil ikke bruke mer tid på tåpeligheter. Rolf Terje Klungland har for all verden vist hva han står for og hvem han er, fortsetter redaktøren.

Klungland selv svarer at dette en fornuftig avgjørelse av redaktør Munksgaard.

– Dersom avisen i fremtiden sender over noe som skal publiseres på et senere tidspunkt, bør de gjøre kjent når sperrefristen er, sier han til Agder.

Powered by Labrador CMS