David Pecker, som eier National Enquirers morselskap American Media, er igjen i hardt vær. Foto: Reuters / NTB scanpix
David Pecker, som eier National Enquirers morselskap American Media, er igjen i hardt vær. Foto: Reuters / NTB scanpix

National Enquirer nekter for utpressing av Jeff Bezos

Fikk informasjon fra «pålitelig kilde».

Publisert

Tabloidavisa National Enquirer nekter for at de drev med utpressing da de truet Amazon-sjefen Jeff Bezos med å publisere intime bilder.

Elkan Abramowitz, en av advokatene til David Pecker, som er sjef for National Enquirers morselskap American Media Inc. (AMI), sier at de fikk historien om Bezos' utenomekteskapelige affære fra en «pålitelig kilde» som står Bazos nær.

Bezos har sagt at AMI truet med å trykke intime bilder av ham om han ikke sluttet å undersøke hvordan Enquirer fikk tak i hans private kommunikasjon med elskerinnen, tidligere TV-anker Lauren Sanchez.

AMI krevde også at Bezos, som er eier av den liberale storavisen Washington Post, skulle erklære offentlig at Enquirers dekning av ham ikke var politisk motivert, skrev Bezos i et blogginnlegg tidligere i uka.

Skitten dekning

Bezos' egne granskere mener at tabloidens dekning av ham var et utslag av negativ politisk dekning siden president Donald Trump har vært svært kritisk til Washington Posts dekning av ham og Det hvite hus, og hans eierskap av både avisa og Amazon.

Amerikansk påtalemyndighet undersøker om National Enquirer har krenket en avtale som reddet tabloiden fra straffeforfølgelse etter å ha betalt hysjpenger til en Playboy-modell som hevder at hun hadde et forhold til Trump. Pecker, som er en nær venn av Trump, kjøpte hennes historie og unnlot å trykke den.

I avtalen lovte National Enquirer å ikke bryte loven mot at anklagen ble droppet.

Lette etter kilden

Bezos' historie ble kjent da Enquirer 9. januar publiserte saken om hans forhold til Sanchez, som selv er gift. Bezos hyret deretter inn granskere for å finne ut hvordan Enquirer fikk tak i historien.

Granskerne har interessert seg for Sanchez' bror Michael, som er hennes manager, men også en støttespiller for Trump og bekjent av flere av Trumps nære allierte.

Etter at Bezos offentliggjorde sin kommunikasjon med National Enquirer, har flere andre journalister og kjente amerikanere fortalt at de også er blitt truet av tabloiden, blant dem Ronan Farrow og skuespilleren Terry Crews.

Powered by Labrador CMS