Hverken DN-ledelsen eller klubbleder i DN ønsker å gi noen kommentar på en eventuell arbeidsmiljøkartlegging i avisa, sier de til Journalisten.
Hverken DN-ledelsen eller klubbleder i DN ønsker å gi noen kommentar på en eventuell arbeidsmiljøkartlegging i avisa, sier de til Journalisten.

To måneder siden DN satte igang ny kartlegging av arbeidsmiljø – vil ikke si hvordan arbeidet går

– Er noe vi tar internt.

Publisert

– Jeg tror det er mest hensiktsmessig at eventuelle konkrete prosesser knyttet til arbeidsmiljøet er noe vi tar internt.

Det skriver sjefredaktør Amund Djuve i Dagens Næringsliv (DN) i en SMS til Journalisten, da vi tar kontakt for å høre hvordan det går med arbeidet med kartlegging av arbeidsmiljøet.

Heller ingen andre ledere ønsker å kommentere saken.

Anonymisert rapport

Tidlig i desember kunne Journalisten melde at DN satte i gang en ny kartlegging av arbeidsmiljøet i avisa.

Dette etter Journalistens dokumentar i tre deler, der flere kilder forteller at de har opplevd trakassering. Blant annet mottok to tidligere ansatte mobbende, hånlige og vagt truende tekstmeldinger.

Sjefredaktør og administrerende direktør i Dagens Næringsliv Amund Djuve
Sjefredaktør og administrerende direktør i Dagens Næringsliv Amund Djuve

Kilder fortalte også om at de mener det hersker en taushetskultur i ei DN-avdeling, hvor problemer ikke tas tak i, og hvor det har vært et vedvarende vanskelig arbeidsmiljø.

Et arbeidsmiljø flere riktignok mener har blitt bedre de siste par årene, men at det fortsatt er utfordringer. Dette kommer også fram i den seneste arbeidsmiljøundersøkelsen, gjennomført i 2020.

Journalisten skreiv i desember om at ansatte ble invitert til fortrolige samtaler med HR-direktør Helga Bollmann Leknes. Dette sto i ei melding til ansatte fra Ida Grieg Riisnæs, Norsk Journalistlags (NJ) klubbleder i DN, som Journalisten fikk tilgang på.

Basert på samtalene skulle det lages en anonymisert rapport, som DN-ledelsen vil vurdere å basere eventuelle tiltak på, kom det fram av meldinga.

Når Journalisten nå på nytt tar kontakt for å høre hva som har skjedd siden starten av desember, sier både Riisnæs og Leknes at de ikke ønsker å gi noen kommentar.

– Viser til svaret fra Amund Djuve i denne saken, skriver Leknes i en SMS til Journalisten.

– Har ikke mer å si

Vi spør Djuve videre, etter hans svar om at eventuelle prosesser tas internt:

– Kan du si noe om når den anonymiserte rapporten vi omtalte 4. desember, eller andre prosesser knyttet til dette arbeidet, vil være ferdig?

– Viser til svaret over. Har ikke noe mer å si, skriver han tilbake.

Ida Grieg Riisnæs, NJ-klubber i DN.
Ida Grieg Riisnæs, NJ-klubber i DN.

Vi har også vært i kontakt med en annen redaktør med tilknytning til avdelinga Journalisten i hovedsak omtalte. Vedkommende ønsker heller ikke å kommentere saken.

Klubbleder Riisnes sa til Journalisten i desember at det hadde vært flere møter i klubben om saken, og at hun hadde hatt samtaler med et stort antall kollegaer i og utenfor avdelinga Journalisten i hovedsak omtalte i sakene.

– Jeg oppfatter at vi har gode prosesser på gang nå, og vi forventer resultater av disse etter hvert, sa hun.

Powered by Labrador CMS