Styrelder Amdund Djuve sier til Journalisten at han har full tillit til hvordan sjefredaktør Anna B. Jenssen har håndtert den brå avgangen til redakjonssjef Ivar A. Iversen.
Styrelder Amdund Djuve sier til Journalisten at han har full tillit til hvordan sjefredaktør Anna B. Jenssen har håndtert den brå avgangen til redakjonssjef Ivar A. Iversen.

Skal gjennomføre arbeidsmiljø-undersøkelse i Morgenbladet

Styreleder har full tillit til ansvarlig redaktør.

Publisert Sist oppdatert

Fredag var den brå avgangen til redaksjonssjef Ivar A. Iversen tema på et styremøte i Morgenbladet. Iversen sluttet i enighet med ansvarlig redaktør og administrerende direktør Anna B. Jenssen i forrige måned.

Ukeavisen eies av NHST, som også eier Dagens Næringsliv (DN). Det er DNs publisher Amund Djuve som er styreleder i Morgenbladet.

– Gode diskusjoner

Djuve har tidligere uttalt at avgangen egentlig ikke er en styresak, men valgte likevel å ta en runde på saken i styret.

Han sier til Journalisten at det var et ordinært styremøte med gode diskusjoner, men som det ikke er vanlig å referere fra.

– Jeg har vært orientert om redaksjonssjefens avgang og møtene ansvarlig redaktør har hatt i forkant av, underveis og i etterkant av prosessen. Jeg har full tillit til at sjefredaktør har håndtert den prosessen godt, sier Djuve.

Ivar Anders Iversen sluttet på dagen i Morgenbladet etter fem år som redaksjonssjef. Foto: Morgenbladet
Ivar Anders Iversen sluttet på dagen i Morgenbladet etter fem år som redaksjonssjef. Foto: Morgenbladet

– Hva gjorde styret for å ivareta de bekymringene som de ansatte har gitt uttrykk for?

– Det er noe sjefredaktør og styret tar med største alvor. Og det er noe som ledelsen og de tillitsvalgte må jobbe mye med fremover for å sørge for at det blir et best mulig arbeidsmiljø i Morgenbladet slik at de kan konsentrere seg om å lage glitrende journalistikk.

– Blir det satt i verk noen tiltak for å sikre det?

– Jeg kan røpe såpass som at det blir en arbeidsmiljøundersøkelse i Morgenbladet.

Oppstått et hull

Bekymringen fra de ansatte for at det har oppstått et hull med den tomme redaksjonssjefsstillingen, sier Djuve det ligger til redaktør Anna B. Jenssen å håndtere. Inntil videre deler hun og utviklingsredaktør Cornelia Kristiansen på funksjonen.

Ansattrepresentant Sigve Indregard vil ikke kommentere på styremøtet.

– Jeg henviser til Amund Djuve for kommentarer fra styremøtet.

– Er du tilfreds med runden om saken i styremøtet?

– Det syns jeg heller ikke det er naturlig å kommentere.

– Djuve sier at det nå skal gjennomføres en arbeidsmiljøundersøkelse i avisen?

– Det var noe vi stemte for, så vi er enig i den avgjørelsen.

Ansvarlig redaktør Anna Børve Jenssen skriver i en tekstmelding til Journalisten at hun sammen med tillitsvalgte vil jobbe for å legge opp til en god prosess for å sikre et best mulig arbeidsmiljø.

– Og fremfor alt skal vi fortsette å lage god avis, skriver Jenssen.

Styret i Morgenbladet består av Gry Egenes og Ole Johan Sjaastad fra Dagens Næringsliv, jurist Anine Kierulf, advokat Cato Schiøtz og minoritetseier Bjørn Smith-Simonsen. Sigve Indregard og Tove Gravdal, begge fra redaksjonen, representerer de ansatte.

Powered by Labrador CMS