Trond Arvid Alund bytter avis og stilling.

MEDIEFOLK:

Åndalsnes Avis-redaktøren går av

Trond Arvid Alund har sagt opp sin stilling som ansvarlig redaktør og daglig leder.

Publisert Sist oppdatert

Det er Åndalsnes Avis selv som melder at mediehusets toppsjef har sagt opp sin stilling. 

Trond Arvid Alunds samboer, Julie Bjørneboe Lie, som har jobbet som journalist i Åndalsnes Avis, har også sagt opp sin stilling. Begge flytter nå til Porsgrunn, hvor sistnevnte går tilbake til gamle jobb som journalist i Porsgrunns Dagblad. Alund har for øyeblikket ikke en ny jobb som venter.

– Nå er vi bikka 30 begge to og har giftermål som står for tur i juni. Om vi skal begynne å tenke på å stifte familie, så er det det som veide tyngst for oss. Vi har begge en fortid i Porsgrunn og Grenland. Da ble det naturlig for oss å vende tilbake dit, sier Alund til Åndalsnes Avis. 

Alund har hatt sine kritikere lokalt, blant annet tidligere ordførerkandidat for Høyre i Rauma kommune, Gaute Grøtta Grav. Han har tidligere uttalt at han redaktøren burde ga av. Grøtta Grav fikk også medhold da han klaget avisen inn for Pressens Faglige Utvalg (PFU). 

Om kritikken han har fått i sin redaktørperiode, sier Alund:

– Hvis du ikke får reaksjoner på det du gjør, lærer du kanskje ikke så mye om hvem du er og jobben du utfører. Det «verste» vi opplever, er at folk er likegyldige.

Styreleder i Åndalsnes Avis, Ole Bjørner Welde, synes det er beklagelig at redaktøren slutter.

– Det er beklagelig, men det er samtidig også forståelig. Han er en ung mann og er i en sånn fase av livet at han ser litt i forhold til hvor han og kjæresten, eller forloveden, skal etablere seg. Og jeg har forståelse for at de da trekker litt nærmere der de kommer fra, sier han til Åndalsnes Avis.

Åndalsnes Avis eies av Romsdals Budstikke, som igjen eies av Polaris Media.

Powered by Labrador CMS