– Vi ser frem den maktkritiske og avslørende journalistikken han vil utrette i VG, sier nyhetsredaktør Tora Bakke Håndlykken.
– Vi ser frem den maktkritiske og avslørende journalistikken han vil utrette i VG, sier nyhetsredaktør Tora Bakke Håndlykken.

Andreas Haakonsen er ansatt som politisk reporter i VG

Forlater tilsvarende stilling i Klassekampen.

Publisert Sist oppdatert

Andreas Haakonsen (27) er ansatt som politisk reporter i VG, skriver avisen i en pressemelding.

Haakonsen kommer fra stillingen som politisk reporter i Klassekampen, der han har jobbet siden mars 2019.

– Andreas har vist at han har god politisk teft, en analytisk tilnærming og en evne til å sette dagsorden. Vi ser frem den maktkritiske og avslørende journalistikken han vil utrette i VG, sier nyhetsredaktør Tora Bakke Håndlykken ifølge pressemeldingen.

Før han begynte i Klassekampen, var Haakonsen tilknyttet Vårt Land og Moss Avis. Han har studert internasjonale studier og menneskerettigheter ved Universitetet i Oslo.

Dette er den andre politiske reporteren VG ansetter på kort tid. I desember ble Martin Lægland ansatt i en tilsvarende stilling.

– Med Martin og Andreas på laget har vi styrket den politiske gruppa i VG ytterligere. Sammen med de andre nyhetssultne reporterne i avdelingen vil de sikre at vi står enda bedre rustet til å vinne nyhetskampen i valgåret 2021, sier Håndlykken.

Powered by Labrador CMS