Eirik Hoff Lysholm, sjefredaktør i Dagsavisen, forteller at avisen vil ansette to journalister løpende.
Eirik Hoff Lysholm, sjefredaktør i Dagsavisen, forteller at avisen vil ansette to journalister løpende.

Dagsavisen vil ansette sine første journalister i nord:
– En viktig jobb i en viktig tid

En av dem skal dekke den russiske grensesituasjonen.

Publisert Sist oppdatert

Dagsavisen utvider dekningsområdet og skal i den forbindelse ansette to journalister i Nord-Norge. I stillingsannonsen kommer det frem at ansettelsene vil skje løpende, med både søknadsfrist og tiltredelse snarest.

Én av journalistene skal nemlig bo og jobbe i Finnmark, med fokus rettet mot situasjonen på den russiske grensen.

– Det haster ikke, men det passer å få dem på plass så fort som mulig. Dette er en prosess hvor vi gjør løpende vurderinger, fordi vi mener situasjonen er verdt å satse på, sier sjefredaktør Eirik Hoff Lysholm til Journalisten.

Han fortsetter:

– Jeg tror dette er en spennende satsning som kan tiltrekke seg en del søkere som vil gjøre en viktig jobb i en viktig tid.

– Fleksibel arbeidsgiver

Den andre journalisten Dagsavisen skal ansette blir trolig plassert i Bodø eller Tromsø, men avisen tar imot søknader fra hele landsdelen.

– Vi ser heller etter riktig person enn riktig by. Med hjemmekontor de siste årene har vi sett hvor fleksible vi som arbeidsgiver kan være om vi finner riktig kandidat, sier Lysholm.

I dag har mediehuset Dagsavisen journalister i fem norske byer: Oslo, Moss (Moss Dagblad), Stavanger (Rogalands Avis), Drammen (Fremtiden) og Fredrikstad (Demokraten). Ansettelsen av to nye journalister i nord er en del av avisens ambisjoner om å gi en stemme til hele landet.

– Kan det bli aktuelt med en egen nordnorsk publikasjon på sikt?

– Nei, disse journalistene skal bidra til fronten på Dagsavisen, slik flere av de mindre redaksjonene våre gjør, svarer redaktøren, som for øvrig startet egen karriere i Nordlandsposten.

Skal rapportere nasjonalt

Journalisten har i løpet av våren omtalt flere aviser nord i landet som sliter med rekruttering til både faste stillinger og vikariater.

Utlysningen til Dagsavisen er helt fersk, og det er ifølge Lysholm vanskelig å svare på om samme problem vil dukke opp for dem.

– Vi håper jo at dette er spennende for mulige kandidater. Du får et viktig oppdrag med være en av få som rapporterer nasjonalt. Det håper jeg kan tiltrekke seg de som er spesielt engasjert i spørsmål knyttet til Russland og verdenspolitikken, avslutter sjefredaktøren.

Powered by Labrador CMS