Fra venstre: Grafikerne Torbjørn Haugli og Rolf-Håvard Winje og konstituert redaktør Ivar Løvland.

Krevende dager for Nye Troms-redaksjonen etter at redaktøren brått gikk bort

– Har vært heftig.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over to år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

Det er én måned siden Nye Troms-redaktør Trond Halvar Bendiktsen brått ble dårlig på jobb, og døde på sykehuset samme natt.

Siden har Ivar Løvland vært konstituert for avisen. Han legger ikke skjul på at han og redaksjonen fortsatt er preget av redaktørens dødsfall.

– Det sitter ennå i. Vi har prøvd å ta hverdagen tilbake, men det er tungt for redaksjonen. Og verre er det for familien, sier Løvland til Journalisten.

Det er ikke første gang Løvland har hatt midlertidig redaktøransvar i Nye Troms, men da var det under helt andre omstendigheter, sier han.

– Da var det en mer gradvis prosess, men dette kom over natta. Jeg har forsøkt å håndtere situasjonen på best mulig vis, men det har vært heftig. Når jeg skal lage avisens førsteside med grafikerne tenker jeg ofte «Hvordan ville Trond gjort dette?».

Underbemannet

Han hadde ikke klart seg om det ikke var for redaksjonen som har jobbet knallhardt de siste ukene, skryter Løvland.

– De som er på jobb, er en fantastisk stab som har jobbet kjempegodt de siste ukene. Det skal de virkelig ha ære for. For jeg tror ikke leserne har merket noe forskjell på innholdet i avisen.

Det som har vært den største utfordringen de siste ukene er at redaksjonen var underbemannet allerede før redaktørens dødsfall. Til vanlig består Nye Troms av 8,5 årsverk, men har kun vært 5,3 på jobb den siste tiden.

Per i dag har Nye Troms tre stillinger utlyst: redaktørstillingen og to journaliststillinger. Dessverre har de svært få søkere hittil, sier Løvland.

– Jeg har snakket med journalistkollegaer som mener det er flere aviser som sliter med bemanning i nord. Men det er vanskelig å si hvorfor det er slik.

–En attraktiv avis

Løvland har et håp om at flere vil søke på stillingene, og minner om at avisen har eksistert siden 1974. Den nye redaktøren vil dermed kunne arrangere og feire avisens 50-års jubileum, påpeker han.

– Nye Troms er en attraktiv og uavhengig avis med gunstig økonomi. Vi ligger i et fantastisk område med vill natur, et aktivt foreningsliv og mye stofftilgang, tilføyer Løvland.

Avdøde Bendiktsen ble ansatt i Nye Troms i 2020, og hadde stått i jobben som redaktør i nøyaktig ett år da han gikk bort. En viktig arbeidsoppgave han hadde var å organisere digitalomstillingen av avisen, en jobb han ikke fikk fullført.

Løvland mener derfor at digitalkompetanse er nesten avgjørende for å tiltre stillingen, og at han selv ikke har den kompetansen.

– Jeg kommer ikke til å søke på stillingen selv. Jeg tror jeg er en større ressurs for avisen om jeg kan gå tilbake til min opprinnelige journaliststilling, avslutter den konstituerte redaktøren.

Avisen dekker Indre Troms-kommunene Målselv, Bardu og Balsfjord.

Powered by Labrador CMS