Illustrasjonsbilde: Kathrine Geard

Tre modeller for TV 2

Kapper 135 årsverk. Ofrer Tabloid og slanker nyhetene, men blir kanskje i Bergen.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over ti år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

TV 2s sjef Alf Hildrum fortalte dagens allmøte at han gjerne beholder hovedkvarter i Bergen, men lovet det ikke. Programmene Waschera og Tabloid blir lagt ned, skriver TV2nyhetene.no. Fra før er det kjent at Dokument 2 er inne i sin siste sesong.

TV 2 skal spare 150 millioner kroner på kostnadssiden. Dagbladet.no melder at nyhetsavdelingen slankes med 40 til 50 årsverk. Hildrum sier til Aftenposten.no at nyhetsavdelingen mister 23 årsverk.

Tre modeller

Etter det Journalisten kjenner til presenterte ledelsen i TV 2 tre forskjellige modeller på allmøtet torsdag som eierne skal ta stilling til senere denne måneden. En modell foreslår å kutte driften i Bergen. En annen å kutte driften i Oslo, mens den tredje består i å opprettholde dagens driftsmodell med nærmest like store organisasjoner i begge byene.

– Alt dette er bare forslag, det er ikke vedtatt noe, sier klubbleder Baard Zakariassen i Klubb 2.

Klubblederen ønsker ikke å kommentere detaljene i forslagene som ble presentert i dag. Han er glad for at den siste driftsmodellen viser seg å være en eierne kan gå inn for.

– Den sistnevnte modellen viser at det fortsatt er økonomisk forsvarlig å drive i begge byene, det er vi veldig glad for.

Sentralisering

Hildrum opplyser at 135 årsverk blir kuttet. Dette skal blant annet skje ved at det opprettes en sentral desk i en av de to byene, slik at man kan redusere antall vaktsjefer og mellomledere i redaksjonen.

Nettsatsingen til TV 2, som ble giret kraftig opp i 2008, skal etter det Journalisten forstår være forholdsvis godt skjermet i denne prosessen.

I tillegg til Dokument 2 er Tabloid og Waschera foreslått nedlagt. Disse programmene vil etter alt å dømme fortsette ut året, for så å bli avviklet over nyttår når kanalen ikke lenger har konsesjonskrav å forholde seg til.

Bekrefter

Kommunikasjonsdirektør Rune Indrøy bekrefter at Tabloid blir lagt ned fra nyttår. Men TV 2 ønsker likevel å ha et nytt program innen segmentet aktualitet.

– Det er tatt en beslutning om at Tabloid legges ned, der jobber vi med nye konsepter innenfor samme sjanger om du definerer begrepet litt bredt. Vi er opptatt av at vi skal opprettholde innkjøpt dokumentar og vil gjerne vil videreføre aktualitetsbiten.

Indrøy bekrefter også at ledelsen har vurdert de tre forskjellige modellene for lokalisering og organisering. Ledelsen har gått for dagens modell, med redusert bemanning, og vil nå drøfte dette med klubbene før styret tar stilling.

– Økonomi var den primære årsaken til at vi valgte det tredje alternativet. Vi har gått gjennom kostnadene med å ha være stor i to byer, og har kommet fram til at det er greiest å gjennomføre kutt så lenge man opprettholder begge kontorene.

Indrøy forteller at de 135 årsverkene som skal kuttes vil skje med nærmest jevn fordeling mellom de to kontorene.

 

 

Powered by Labrador CMS