Klubbleder Baard Zakariassen og forhandlingsutvalget i Klubb2 forhandlet over to dager, kun én var satt av til de lokale forhandlingene. Foto: Martin Huseby Jensen

TV 2 i mål etter vanskelig oppgjør

Det var stor avstand i TV 2s aller første lokaloppgjør. Men det endte med plass på topplisten.

Denne artikkelen er over ti år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

Forhandlingene ga TV 2s redaksjonelle medarbeidere en lønnsøkning på  11.610 kroner i snitt. Dermed havner klubben blant de ti beste lokaloppgjørene så langt i år når blant andre Bergens Tidende og Stavanger Aftenblad gjenstår.

Tjue tusen

De 11.610 kronene er satt ut fra en prosentsats, som er forholdsvis nytt i TV 2s forhandlinger. Klubbleder Baard Zakariassen forteller at det tidligere har vært enklere fordi da har det vært et flatt tillegg og ferdig med det. Han forklarer at de har variert prosentandelen i forhold til grunnlønningene til de ansatte i dag, slik at det skal utjevnes noe mellom de med lavest og de med høyest lønn.

Som ny i MBL-systemet kommer det sentrale tillegget ved siden av, for hele MBL er snittet på 8.866 kroner, men klubblederen er usikker på hva utslaget blir for TV 2 isolert. I tillegg kommer et overheng på 3000 kroner i snitt.

Tjue år

– Det har gått overraskende bra. Vi var en periode bekymret for mulighetene for et lønnsdiktat. TV 2 går bra, men det vi hører om er bekymring for fremtiden. Vi har vært enige om tallene i TV 2, men uenige om økonomien. Men dette er et resultat som er en god inngang på jubileumsåret, sier klubblederen.

I september neste år er det 20 år siden TV 2 gikk på lufta.

TV 2s lokalavtale kom på plass litt tidligere i høst. Denne medfører at de ansatte i kanalen også får 3.000 kroner ekstra i overtid og ulempe.

Med seg i forhandlingsutvalget har Zakariassen hatt Pål T. Jørgensen, Morten Sandøy, Trond Solvang, Henrik Helland, Ida Maria Vatn, Elisabeth Hage og Aslak Eriksrud.

Powered by Labrador CMS