Klubbleder Baard Zakariassen mener det er uakseptabelt at folk risikerer å miste jobben når den økonomiske virkelighet i TV 2 kan bli annerledes. Foto: Birgit Dannenberg

TV 2-klubben provosert

Uvisst hva ny konsesjon innebærer av økte inntekter. Klubben krever at styret utsetter kuttplan.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over ti år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

Journalistene i TV 2 var onsdag ettermiddag samlet til allmøte både i Oslo og i Bergen. Det skjer etter at ledelsen avviste klubbstyrets krav om utsettelse av kuttprosessen.

Klubb 2 mener en ny konsesjon med mulige økte inntekter vil kunne endre premissene. Ledelsen holder fast på at det uansett vil være behov for å kutte minst 150 millioner kroner.

Uakseptabelt

Møtet munnet ut i en uttalelse til styret der man igjen krever at kuttplanene utsettes. Styret skal behandle saken torsdag.

– Vi har ikke noe imot kutt som sådan. Vi har nok godt av å trimme organisasjonen. Men det er uakseptabelt at folk risikerer å miste jobben når den økonomiske virkelighet i TV 2 kan bli annerledes, sier leder i Klubb 2 Baard Zakariassen. Klubben krever at man skaffer seg oversikt før noen er nødt til å miste jobben.

Hett

Klubblederen forteller at temperaturen på møtet var høy.

– Mange medlemmer er veldig provosert over det som har skjedd og vil at vi skal gå hardere til verks. Noen tok også til orde for aksjoner. Men det ble avvist. Vi aksepterer fredsplikten, og skal opptre ryddig.

Zakariassen håper styret ser fornuften i det Klubb 2 ber om.

Tillit

– Det er mye å tjene på tillit i organisasjonen. Jeg håper de forstår at det lille vi ber om gjør en stor forskjell.

– Hva skjer dersom styret ikke hører på dere?

– Det får vi ta da. Men det er ikke nødvendigvis slik at saken da er avgjort. Vi ber primært om en utsettelse og det er jeg overbevist om at vi skal få til selv om styret sier nei i morgen.

Zakariassen vil ikke kalle stemningen for aggressiv. Men sier de ansatte er veldig bekymret og frustrerte over prosessen som ledelsen, med Hildrum i spissen, har stått for. Han viser til at medieutspill om lokalisering, nyhetsproduksjonen og annet har skapt frykt blant de ansatte.

Powered by Labrador CMS