Berlingske vraker Saxotech

Velger gratis programvare med åpen kildekode.

Publisert Sist oppdatert

Allerede i mars antydet Journalisten at Berlingske Media vurderte å bytte ut Saxotech Online med nettpubliseringsverktøyet Drupal.

Berlingske-sjef Lisbeth Knudsen bekreftet dette i et intervju med Journalisten i juni, men sa mediehuset var i en prosess hvor de vurderte flere nettløsninger, og ville treffe en endelig beslutning senere i 2008.

Sparer penger for sjefen

melder danske eJour at Mecoms danske general har valgt å ta skrittet fullt ut:

– Det er en stor beslutning som vi nettopp har truffet. Det er ingen hemmelighet at økonomi betyr mye for oss, men hvis systemet var ustabilt og lite brukervennlig, ville ikke økonomien være det avgjørende, sier Knudsen.

Hun understreker at det for Berlingske, som har fått både ros og kritikk for sin nye fullintegrerte redaksjonsmodell, er avgjørende å ha et publiseringssystem som kan bidra offensivt til den nye integrasjonen.

– Det vil si at våre journalister hendig og enkelt skal kunne sende ut innhold på forskjellige plattformer og dele innholdet på tvers av titler og mediekanaler.

Nettopp dette behovet gjør at hun fremdeles har visse reservasjoner mot Drupal. Knudsen etterlyser en mer sømløs integrasjon der det ikke er nødvendig å klippe og lime stoffet.

(For ordens skyld: Journalistens nye nettsider er også utviklet i Drupal.)

Powered by Labrador CMS