Stavanger tingrett skal ta stilling til om Ekte Nyheter må betale erstatning til fotograf Fredrik Naumann. Arkivfoto: NTB scanpix
Stavanger tingrett skal ta stilling til om Ekte Nyheter må betale erstatning til fotograf Fredrik Naumann. Arkivfoto: NTB scanpix

Bildetyveri: I dag møtes partene i Stavanger tingrett

Samlet inn over 20.000 kroner.

Publisert Sist oppdatert

Fotograf Fredrik Naumann og redaktør og eier av Ekte Nyheter, Onar Åm, møtes i dag i Stavanger tingrett.

Naumann gikk til sak mot nettstedet etter at det publiserte et bilde han hadde tatt av en konfrontasjon mellom Blitz-miljøet og politiet i 1988. Bildet var hentet fra nettsiden til Felix Features, og var gjengitt uten tillatelse. Vannmerker på bildet viser også at det var en beskåret skjermdump.

Regningen Naumann sendte til nettsiden, var på 6.170 kroner. Det er det dobbelte av ordinær sats for kjøp av ett bilde, basert på de veilende frilansatsene til Norsk Journalistlag – doblet som en følge av tyveri og manglende kreditering.

Dette ble avvist Ekte Nyheter. Da valgte Naumann å saksøke selskapet bak nettsiden.

Saken er tidligere behandlet i forliksrådet i Stavanger, men der klarte man ikke å treffe en beslutning.

For å dekke utgifter knyttet til rettssaken, satte Naumann i gang en innsamling på Spleis. Målet var å samle inn 20.000 kroner. Så langt er det kommet inn 21.733 kroner.

– Hvis jeg vinner fram, håper jeg at dette blir lagt merke til, slik at andre tenker seg om to ganger før de tar et bilde, har Naumann tidligere uttalt til Journalisten.

Ekte Nyheter-redaktør Onar Åm har i et intervju med Journalisten sagt at bildet ble publisert ved en feiltagelse.

Powered by Labrador CMS