Bjønnulv Evenrud er leder for Folk er Folk. Bildet er tatt da han mottok prisen Årets Nordmann 2012 av magasinet Ny Tid. Foto: Fredrik Varfjell / NTB scanpix

Folk Er Folk gir spalteplass til Alliansen, FMI og SIAN

Sensur er i ferd med å bli ytringsfrihet, mener leder Bjønnulv Evenrud.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over fire år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

Magasinet Folk er Folk, som selges av romfolk på gata, har åpnet spaltene for omstridte grupper som FMI, SIAN og Alliansen, melder nyhetsbyrået NTB.

Folkebevegelsen Mot Innvandring (FMI), Stopp Islamiseringen Av Norge (SIAN) og Alliansen, som ledes av Hans Lysglimt Johansen, er alle blitt nektet å delta på årets Arendalsuke, noe som blant annet er begrunnet i at de sprer hatefulle ytringer.

I tillegg er cannabisforkjemperne i Normal Norge blitt nektet å delta.

Alle organisasjonene er derfor blitt tilbudt spalteplass i siste nummer av Folk Er Folk, og tre av dem har takket ja, skriver bladet.

Saken ble kjent etter at Folk Er Folk satte inn en annonse i nettavisen Resett.

Holocaust

På lederplass begrunner leder Bjønnulv Evenrud valget med at «sensur er i ferd med å bli ytringsfrihet» og hevder blant annet at i dag er det holocaustfornektere som blir hetset.

– Vi minner om at mens dødstallene i Auschwitz i det stille er blitt kraftig nedjustert og at jakten på styringsdokumentene for holocaust er blitt avlyst, så blir historikerne som har drevet fram slike faktabaserte justeringer av det historiske narrativet, utsatt for straffeforfølgelse i de fleste europeiske land, skriver Evenrud.

Han refererer blant annet til Robert Faurisson, en britisk akademiker mest kjent for sin holocaustfornektelse.

NTB har onsdag forsøkt å få kontakt med Folk Er Folk og Bjønnulv Evenrud, uten å lykkes.

Ekspert: – Grotesk

Konspirasjonsekspert John Færseth sier til avisa Vårt Land at det er tull å si at dødstallene for holocaust er nedjustert.

– Tvert imot har de blitt justert opp i takt med nyere forskning på massakrene som fant sted i Russland, Ukraina og Hviterussland under den tyske okkupasjonen, påpeker han.

Mange romfolk var blant dem som endte opp i de tyske utryddelsesleirene. I Oslo selger de Folk Er Folk som et alternativ til tigging. Færseth mener Evenrud utnytter en svak gruppe.

– Det er ganske grotesk at Evenrud sender ut romfolk for å selge dette materialet, sier han.

Powered by Labrador CMS