Magnus Eidem skal lede FinasWatch, en ny nettavis som skal dekke finansbransjen. Her foran Finansdepartementet.

Lanserer finansnettsted midt i finans- og koronakrise

Redaktør tror det er et godt tidspunkt å lansere på.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over tre år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

I dag lanseres nettstedet FinansWatch, en bransjeavis for finansbransjen.

Avisa er eid av danske Watch Medier, som har 13 slike Watch-nettaviser for ulike bransjer. Nå starter de opp i Norge med en redaksjon på fem personer i Oslo.

Redaktøren er tidligere journalist i Dagens Næringsliv Magnus Eidem. Han tror det bare er positivt å lansere midt i en finans- og koronakrise.

– Behovet for uavhengig journalistikk for finansbransjen er forhåpentlig enda større nå. Vi tilbyr et mangfold i dekningen av bransjen, som gjør det relevant for folk i bransjen å lese oss, sier han.

Pengesterk eier

Han presiserer at de har en pengesterk eier som tenker langsiktig. Derfor går lanseringen av den norske bransjeavisa som planlagt.

FinansWatch skal i all hovedsak være abonnementsfinansiert, som gjør at de kan prioritere relevans foran klikk, ifølge Eidem.

De er heller ikke like sårbare for dagens dårlige annonsemarked.

– Vi er fristilt fra å jage etter annonsekroner og sidevisninger. På den måten kan vi holde oss på «sporet», sier han.

– Men dere må jo likevel skaffe dere abonnenter?

– Ja, det må vi. Det kan være en utfordring når målgruppa får lavere budsjett og en mer skviset økonomi, men det er en utfordring vi bare må ta. Løsningen er å være relevante for målgruppa.

Ikke for hard konkurranse

I det siste året har det dukket opp flere nye finans-og økonomiredaksjoner i Norge. Dagbladet har lansert Børsen og Schibsted har ansatt mange nye journalister for å dekke dette feltet.

Eidem mener ikke konkurransen er for hard, fordi de ikke dekker det samme. FinansWatch skal ikke dekke makroøkonomien, aksjemarkedet eller råvaremarkedet, men selve bransjen.

Når E24 og Dagens Næringsliv skriver om endring i styringsrenten, skal ikke FinansWatch være opptatt av om den går opp eller ned, men heller hvordan den påvirker finansbransjen, forklarer han.

– Vi skal ikke skrive så mye om dem som låner penger, men om dem som låner ut pengene, sier han.

Han legger til at de har ambisjoner om å dekke både store og små aktører over hele landet.

Powered by Labrador CMS