PRISVINNER: Torsdag vant Leif Hamnes pris for god journalistikk i Teknisk Ukeblad. Men til høsten begynner han i Computerworld. Foto: Eivor Eriksen

Prisvinner forlater Teknisk Ukeblad 

Årets journalist i fagpressen mislikte å bli flyttet til nett.

Denne artikkelen er over ti år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

Torsdag hyllet fagpressen seg selv med prisdryss på Bygdøy i Oslo. Leif Hamnes ble årets journalist med reportasjen «Mineralmonopolisten» som stod på trykk i Teknisk Ukeblad (TU) i fjor sommer.

Uenig

Men det som ikke ble sagt var at prisvinneren er på vei bort fra TU. I fjor ble han nemlig flyttet fra papir til nett. Det mislikte 33-åringen så sterkt at han i vinter tok sluttpakke.

– Jeg kan bekrefte at jeg har sagt opp. Vektingen mellom papir og nett var utslagsgivende for meg. Jeg er litt gammeldags, sier Hamnes.

Han er uenig i omstruktureringen bladet har vært gjennom det siste året, og mener den har vært unødvendig. Da han i høst ble flyttet til nett, mente han det var nok.

Eget ansvar

Hamnes legger til at det er flere faktorer som gjorde at han besluttet å forlate arbeidsgiveren. Men han ønsker ikke å gå inn på dette.

– Jeg har min egen del av ansvaret. Jeg følte jeg hadde gode grunner for å søke om sluttpakke. Og TU hadde sine grunner for å akseptere den, sier journalisten som har sin siste formelle arbeidsdag 31. juli. Til høsten begynner han i Computerworld.

Kutt

Det var i oktober at det ble det kjent at Teknisk Ukeblad måtte kutte i bemanningen. To måneder senere var det klart at ti medarbeidere tar turen ut døra.

Leder Joachim Seehusen i redaksjonsklubben uttrykte den gang bekymring for bladets framtid.

– Vi er et tidsskrift med svært kompetente journalister som lager tungt og vanskelig stoff. Det er vanskelig å skrive de tunge sakene nå som vi er færre. Vi skal gjøre vårt beste, men jeg ser ikke lyst på fremtiden med tanke på å holde kvaliteten oppe, sa Seehusen den gang.

Nettsatsing

Omleggingen har gitt større satsing på nett. Fagbladet har satset på utveksling, har opplevd trafikkvekst, og jekker opp satsingen på multimedia.

Under prisfesten til fagpressen torsdag mottok Teknisk Ukeblad digitalprisen for denne satsingen.

Powered by Labrador CMS