Mange reagerte da meldinger om at «New Taipei City er truffet av kommunisthærens raketter» rullet over TV-bildene fra kanalen CTS.

TV-tabbe utløste «krigsalarm» på Taiwan

Sendte ut melding om kinesisk angrep.

Publisert

Denne artikkelen er over to år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

En rekke nyhetsvarsler om et kinesisk angrep rullet ved en feil over taiwanske TV-skjermer. TV-kanalen CTS beklager «å ha forårsaket panikk i befolkningen».

De 23 millioner innbyggerne er i konstant beredskap mot invasjon eller angrep fra Kina, som regner øya som en del av sitt territorium.

Derfor var det nok mange som reagerte da meldinger om at «New Taipei City er truffet av kommunisthærens raketter» rullet over TV-bildene fra kanalen CTS sammen med meldinger om ødelagte skip, kriseordre fra presidenten og fare for krigsutbrudd.

CTS sier de skremmende meldingene skyldtes en tabbe og at en ansatt ved en feil hadde lagt ut meldinger som var laget til en beredskapsøvelse for byens brannvesen.

– CTS vil på det inderligste beklage at denne alvorlige feilen skapte panikk i befolkningen, sier TV-selskapet i en uttalelse onsdag.

Riktignok var det ingen panikk å spore på gatene i hovedstaden Taipei onsdag morgen, til tross for at mange har nervene i høyspenn og frykter Kina vil følge i Russlands fotspor og angripe en nabo. På nettet reagerte enkelte med sinne og hån mot CTS etter den grove blunderen.

Powered by Labrador CMS