Norsk Journalistlags delegasjon i Muskat består av Dag-Idar Tryggestad (t.v), Hege Fagerheim, Espen Brynsrud og Eva Stabell.

NJ protesterer på anklager mot omansk journalist

Vi ha journalist frigitt fra fengsel.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

På den internasjonale journalistkongressen i Oman ber Norsk Journalistlag (NJ) om at Den internasjonale journalistføderasjonen (IFJ) reagerer på rettsforfølgelsen og fengslingen av den omanske journalisten Mukhtar al-Hanai.

NJ er tilstede i Omans hovedstad Muskat, og skriver i en pressemelding at det omanske journalistforbundet trenger støtte i arbeidet for å få frigitt al-Hanai fra fengsel. Nå har NJ fremmet forslag om at IFJ vedtar en uttalelse i løpet av kongressen.

– En viktig grunn for NJ for å delta på kongressen er å forsvare og ta initiativ til bedre arbeidsforhold, pressefrihet og rettssikkerhet for alle journalister. Vi håper kongressen vil gi sin tilslutning, sier NJ-leder Dag Idar Tryggestad.

Al-Hanai ble fengslet etter at han offentliggjorde en korrupsjonssak som involverer åtte statsansatte i landet.

– Journalister i Oman og mange andre land i Midtøsten jobber under trange forhold. Når kongressen en gang er lagt til denne delen av verden, må vi benytte muligheten til å påvirke, sier avdelingsleder i NJ, Espen Brynsrud, i pressemeldingen.

I morgen stiller Brynsrud til valg som styremedlem i IFJ.

Powered by Labrador CMS