Norsk Journalistlags delegasjon i Muskat består av Dag-Idar Tryggestad (t.v), Hege Fagerheim, Espen Brynsrud og Eva Stabell.
Norsk Journalistlags delegasjon i Muskat består av Dag-Idar Tryggestad (t.v), Hege Fagerheim, Espen Brynsrud og Eva Stabell.

NJ protesterer på anklager mot omansk journalist

Vi ha journalist frigitt fra fengsel.

Publisert Sist oppdatert

På den internasjonale journalistkongressen i Oman ber Norsk Journalistlag (NJ) om at Den internasjonale journalistføderasjonen (IFJ) reagerer på rettsforfølgelsen og fengslingen av den omanske journalisten Mukhtar al-Hanai.

NJ er tilstede i Omans hovedstad Muskat, og skriver i en pressemelding at det omanske journalistforbundet trenger støtte i arbeidet for å få frigitt al-Hanai fra fengsel. Nå har NJ fremmet forslag om at IFJ vedtar en uttalelse i løpet av kongressen.

– En viktig grunn for NJ for å delta på kongressen er å forsvare og ta initiativ til bedre arbeidsforhold, pressefrihet og rettssikkerhet for alle journalister. Vi håper kongressen vil gi sin tilslutning, sier NJ-leder Dag Idar Tryggestad.

Al-Hanai ble fengslet etter at han offentliggjorde en korrupsjonssak som involverer åtte statsansatte i landet.

– Journalister i Oman og mange andre land i Midtøsten jobber under trange forhold. Når kongressen en gang er lagt til denne delen av verden, må vi benytte muligheten til å påvirke, sier avdelingsleder i NJ, Espen Brynsrud, i pressemeldingen.

I morgen stiller Brynsrud til valg som styremedlem i IFJ.

Powered by Labrador CMS