Konflikten i Morgenbladet bekymrer Oslo Journalistklubb. Her er siste utgaver av avisa. Foto: Kristine Lindebø
Konflikten i Morgenbladet bekymrer Oslo Journalistklubb. Her er siste utgaver av avisa. Foto: Kristine Lindebø

OJ er svært bekymra for nedbemanningene i NHST

Særlig urolig for situasjonen i Morgenbladet.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over to år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

På torsdagens årsmøte i Oslo Journalistklubb ble det uttrykt bekymring for redaksjonsklubbene i Morgenbladet og Dagens Næringsliv, som begge er eid av NHST.

Det skriver nyvalgt leder Jathushiga Bridget Raja i en e-post til Journalisten.

Begge avisene er i hver sine nedbemanningsprosesser, og OJ er særlig bekymra for forholdene i Morgenbladet, hvor konflikten mellom redaktøren og ansatte har vært tilspisset.

Her er hele støtteerklæringa fra OJ:

«Årsmøtet i Oslo Journalistklubb med klubbledere og tillitsvalgte fra alle Oslo-redaksjoner ser med stor bekymring på nedbemanningen i Oslos redaksjoner, for tiden aktuelt i Dagens Næringsliv og Morgenbladet.

Forholdene i Morgenbladet er spesielt foruroligende. Etter at ni av de tjue ansatte journalistene har tatt sluttpakke, er det nå flere redaktører enn skrivende journalister i aktivt arbeid i avisa.

Jathushiga Bridget Raja er nyvalgt leder i OJ. Foto: Privat
Jathushiga Bridget Raja er nyvalgt leder i OJ. Foto: Privat

Redaksjonsklubben har det siste året sendt flere bekymringsmeldinger til avisens styre. I to brev i høst har klubben erklært mistillit til avisens redaktør. Så langt har klubbens bekymringer ikke blitt lyttet til.

Oslo Journalistklubb følger utviklingen i NHST med bekymring. OJ ønsker å erklære sin fulle støtte til redaksjonsklubbene i konsernet. OJ vil også be styret og konsernledelsen i NHST om å lytte til de innstendige advarslene redaksjonsklubben i Morgenbladet har fremmet på avisas vegne».

Powered by Labrador CMS