Amund Djuve, ansvarlig redaktør i Dagens næringsliv, vil fortsatt vinne Skup-priser. Og bli enda bedre lest på mobil. Foto: John Trygve Tollefsen

Nå skal alle mellomlederne leke stolleken i Dagens Næringsliv

– Fortsatt et godt stykke unna å se hvordan det nye DN skal se ut og fungere, sier klubbleder.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over fire år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

Torsdag presenterte Dagens Næringsliv sin nye ledergruppe. Nå varsler ansvarlig redaktør Amund Djuve at alle nye mellomlederstillinger skal lyses ut etter sluttpakkefristen går ut søndag 13. oktober.

– Det er flere mellomlederstillinger som blir lyst ut nå. Det er snakk om et tosifret antall, sier Djuve.

– Da snur dere opp ned på hele DN, nå?

– Vi fornyer organisasjonen. Vi lager nye avdelinger og da blir det også nye lederstillinger. Da må stillingene lyses ut, sier han.

Utlysningene har vært forventet internt siden hele organisasjonen forandres.

– Må prioritere hardere

Djuve vil ikke opplyse om hvor mange som har søkt sluttpakke i Dagens Næringsliv så langt.

Han varsler videre at DN fortsatt skal bli regnet som en av de beste avisene til å sette dagsorden, og at de fortsatt skal vinne Skup-priser. I tillegg vil han at avisen skal bli enda bedre på mobil.

– Vi skal ha en enda større del av journalistikken vi er kjent for. Da må vi prioritere hardere, være mer fleksibel, jobbe i prosjekter og organisere oss på en annen måte. De fleste skal jobbe med oppgaver som ligner på det de gjør nå. Vi må klare å ta samme posisjon på mobil som vi har hatt på papir, sier Djuve.

Den nye ledergruppen består av flere kvinner enn menn. Djuve mener de har gjort flere bevisste valg i hvordan de har satt sammen ledergruppen.

– Jeg opplever at vi har en veldig moderne og god ledelse, med en kombinasjon av veldig tung og faglig kompetanse på de enkelte stillingene. Dette er en ledergruppe med ulik alder, kjønn, ansiennitet og ulike typer personlighet, sier Djuve.

– Frigjort mer ressurser

Da redaktørstillingene ble lyst ut, varslet Djuve at de skulle gå ned fra sju til fem redaktører, men fortsatt er det syv redaktører ansatt i DN.

– Jeg har forståelse for at enkelte reagerer på at det fortsatt er samme antall ledere med redaktørtittel, selv om man etter det jeg forstår reduserer fra syv til fem ansvarlige redaktører i kolofonen, skriver klubbleder Ingrid Bjørklund til Journalisten.

– Det er likevel en måte å skape dynamikk i et redaktørkollegium der det har vært lite bevegelse de siste årene, fortsetter hun.

Ingrid Bjørklund, klubbleder i Dagens Næringsliv, utenfor NHST-bygget. Foto: Eskil Wie Furunes

Djuve viser også til at redaktørene Gry Egenes og Tor Magne Nondal går ut av ledergruppen.

– De har titler som redaktører, men dette er spesialistjobber. De blir ikke en del av redaktørkollegiet og skal ikke ha personalansvar. De vil få viktige jobber i den nye organisasjonen, men vil ikke være en del av ledergruppen, sier Djuve.

– Vil den nye lederkabalen hjelpe på kostnadskuttene?

– Vi får en mer effektiv organisasjon. Vi får noen færre ledere, bedre produksjonsflyt, mer effektiv produksjon og frigjort mer ressurser til god journalistikk og salg, mener Djuve.

Klubbleder Bjørklund mener det fortsatt er en vei å gå før alt er på plass.

– Med disse ansettelsene er vi et skritt nærmere å komme i mål med den nye organisasjonen som folk begynner å bli utålmodige etter å se helheten i. Det har nå pågått et strategiarbeid siden mars og vi er fortsatt et godt stykke unna å se hvordan det nye DN skal se ut og fungere. Det er lenge å gå og lure på hvordan ens fremtidige arbeidsplass blir seende ut, skriver hun til Journalisten.

Powered by Labrador CMS