– Vi tar på alvor at vi er en gammel papiravis, sier Eirik Hoff Lysholm, sjefredaktør og administrerende direktør, i en pressemelding. Her er han i en annen anledning fra 2014, hvor han står og peker på sidekartet til den gamle papiravisen. Foto: Jan Inge Haga

Dagsavisen kaster om på lederkabalen

Tre ledere har fått nye stillinger mens enkelte andre lederstillinger er fjernet fra organisasjonskartet, melder avisen.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over fire år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

Totalt blir det færre lederstillinger i Mediehuset Dagsavisen.

– Vi må gjøre avstanden fra reportasjeidé til publisering så kort som mulig, og ikke avhengig av deadlines, morgenmøter og beslutningsprosesser knyttet til papiravisene, sier Eirik Hoff Lysholm, Dagsavisens sjefredaktør og administrerende direktør, i en pressemelding.

Allerede har én av to nyhetsredaktører, Espen Løkeland-Stai, blitt presentert som Khronos nye Brussel-korrespondent. er Khronos første Brussel-korrspondent.

I tillegg varsler Dagsavisen at tre ledere har fått nye stillinger:

Blir Oslo-redaktør

Dagsavisens debattredaktør Bente Rognan Gravklev er ansatt som Oslo-redaktør, likestilt i organisasjonen med redaktørene for de andre lokale utgavene. Gravklev vil inngå i Mediehuset Dagsavisens nye ledergruppe. Foto: Dagsavisen

Blir politisk redaktør

Den andre av Dagsavisens to nyhetsredaktører, Lars West Johnsen, er ansatt som politisk redaktør, med ansvar for ledere, faste spaltister og kommentarinnhold. Foto: Dagsavisen

Blir papirsjef

Redaksjonssjef for samfunnsavdelingen Trine Andreassen er ansatt som papirsjef med ansvar for en felles deskenhet for papirutgavene som skal produseres i Oslo. Foto: Dagsavisen

Nye ledergrupper

Det er også opprettet tre nye ledergrupper som erstatter de gamle, ifølge pressemeldingen.

– Vi tar på alvor at vi er en gammel papiravis som har vokst til å bli et digitalt mediehus med 13 publikasjoner, og justerer organisasjonskartet i henhold til dagens strategi og muligheter, sier Lysholm i pressemeldingen.

De nye ledergruppene er følgende:

  • Strategisk ledergruppe i Mediehuset Dagsavisen: Eirik Hoff Lysholm (sjefredaktør/administrerende direktør), Nina Kordahl (direktør for alle fellesfunksjoner), Bente Rognan Gravklev (redaktør for lokalt innhold i Oslo), Bjørn G. Sæbø (sjefredaktør i Rogalands Avis), Henriette Ydse Krogstad (redaktør i Demokraten og Moss Dagblad) og Katrine Strøm (redaktør i Fremtiden).
  • Ledergruppe for fellesredaksjon: Eirik Hoff Lysholm (sjefredaktør/administrerende direktør), Lars West Johnsen (politisk redaktør), Iselin Stalheim Møller (reportasjeleder uriks) og Mode Steinkjer (kulturredaktør). Til denne gruppen vil det lyses ut en redaktørstilling for Dagsavisen-familiens nasjonale, politiske nyhets- og reportasjedekning.
  • Ledergruppe for fellesfunksjoner: Nina Kordahl (direktør), Lasse Hansen (digitalsjef), Trine Andreassen (papirsjef), Marius Floberghagen (markedssjef annonse), Trond Erik De Flon (markedssjef opplag).
Powered by Labrador CMS