David Montgomery har egen fanklubb på Facebook. Foto: Birgit Dannenberg
David Montgomery har egen fanklubb på Facebook. Foto: Birgit Dannenberg

Mecom-fanklubb på Facebook

David Montgomery har møtt motstand i egne rekker, men på Facebook har han egen fanklubb.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over ti år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

Tidligere i år gikk flere sentrale medlemmer i ledelsen i mediekonsernet som eier norske Edda Media i protest mot sjefen David Montgomery. Overfor Journalisten sa da flere sentrale kilder i Edda og Mecom at det var de ansvarlige som forlot selskapet.

Stor støtte

Men småaksjonærene i medieselskapet som eier avisoperasjoner i Nederland, Polen, Danmark og altså i Norge er tilhengere av Montgomery og viser støtte til ham på det som nå er blitt verdens største nettsamfunn.

«Heres to David and his team in making MECOM the future of newspaper publishing. We are all with you David as loyal shareholders», står det å lese på forumet.

Så langt har forumet 54 medlemmer som alle støtter lederen av det gjeldstyngede medieselskapet som i begynnelsen av året solgte sine operasjoner i Tyskland.

Aksjekursen i selskapet de har investert i de siste tolv månedene har falt dramatisk. Ved stengetid torsdag ble aksjen omsatt for under to pence, eller drøye tjue øre.

I begynnelsen av februar i fjor ble aksjen omsatt for i overkant av tre kroner.

Lei negativ fokus

Aksjonær og mannen bak Mecom-forumet Adam Billiald sier i en e-post til medieblogger og tidligere Journalisten-medarbeider Kristine Løwe at forumet ble opprettet fordi han var lei av all den negative omtalen rundt mediekonsernet.

– Jeg er sikker på at han (David Montgomery red.anm.) kan komme seg gjennom denne tunge stunden og bli kvitt gjelden. Vi er småaksjonærer…, men vi støtter han, som de store aksjonærene gjør, sier han til Løwe.

Løwe forteller videre at Billiald, gjennom en melding på Facebook, hadde håpet at Montgomery selv hadde tatt kontakt med ham, men dette har så langt ikke skjedd.

Powered by Labrador CMS