Yessenia Mollinedo og Sheila Garcia fra nyhetsnettstedet El Veraz ble skutt i byen Cosoleacaque. Bildet er fra drapstedet.

PRESSEFRIHET

To nye journalister ble drept i Mexico mandag

To journalister ble drept i delstaten Veracruz øst i Mexico mandag, ifølge lokale myndigheter. Totalt har elleve journalister blitt drept i landet til nå i år.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

Yessenia Mollinedo og Sheila Garcia, som var henholdsvis direktør og reporter for nyhetsnettstedet El Veraz, ble skutt i byen Cosoleacaque, rundt 57 mil sørøst for Mexico by, ifølge lokale medier.

Det er åpnet etterforskning av drapene og «alle spor» vil følges i etterforskningen, «inkludert deres journalistiske aktivitet».

Forrige uke ble den velkjente journalisten Luis Enrique Ramirez funnet drept nordvest i landet. Ramirez hadde 40 års erfaring i den mexicanske pressen, og var politisk kommentator for avisa El Debate, som er viktig i delstaten Sinaloa.

Reportere uten grenser (RSF) rangerte Mexico som verdens farligste land for journalister i fjor, for tredje år på rad. De fleste av journalistdrapene i landet forblir uoppklart.

Powered by Labrador CMS