Einar Tho ny sjefredaktør i Haugesunds Avis

Vil forvalte avisens posisjon mer enn å revolusjonere.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over sju år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

Einar Tho. Foto: Amedia
Einar Tho. Foto: Amedia

Einar Tho går fra stillingen som samfunnsredaktør, en jobb han har hatt siden nyttår i fjor, til toppjobben som ansvarlig redaktør. Tidligere har 39-åringen flere års erfaring som vaktsjef og næringslivsjournalist i avisen. Tho sier at han ikke vil revolusjonere Haugesunds Avis (HA), men bygge videre på den posisjonen avisen har i nedslagsfeltet.

– Det handler mer om å forvalte enn å snu opp ned på ting, selv om jeg har mine tanker om hvilke endringer vi skal gjøre, sier Tho til Journalisten.

– Du må gjerne dele dem nå?

– Nei, det vil jeg ta interne prosesser på først.

Haugesunds Avis er blant Amedias største aviser med et gjennomsnittlig opplag på 21.980 eksemplarer i fjor. Mediehuset omsatte i 2013, som er siste år det foreligger tall fra, 189 millioner kroner. Det er 50 årsverk i mediehuset, hvorav 30 er i redaksjonen. Radio 102 kommer i tillegg.

Samtidig med ansettelsen overtar Amedias konserndirektør Pål Eskås som styreleder i mediehuset.

– Haugesunds Avis er nå godt rustet for å møte de utfordringene hele mediebransjen står overfor, sier Eskås i en pressemelding fra eierkonsernet.

Lover ro

Haugesunds Avis har vært gjennom en turbulent tid de siste årene. Tho blir den fjerde redaktøren på tre år.

På tampen av fjoråret trakk den omstridte enelederen Jan Tore Hamnøy seg. Han skapte tidligere rabalder blant annet ved å sette en bilannonse på forsiden. Nå forlater avisen eneledermodellen. Øystein Vormestrand skal fortsette som administrerende direktør.

Den nyansatte redaktøren lover nå ro.

– Vi har hatt skifter av forskjellige årsaker. Men jeg har ambisjon om å sitte en stund, sier mannen som tiltrer sin nye jobb allerede onsdag.

– Det er stas å bli leder for så mange flinke folk.

Tho takker også Arnstein Olaisen som har fungert som konstituert sjefredaktør siden desember.

Les Journalistens dekning av Haugesunds Avis.

Powered by Labrador CMS