Henrik Qvortrup er ikke lenger ansvarlig redaktør i Ekstra Bladet. Bildet er fra den omstridt Se og Hør-rettssaken i 2016.
Henrik Qvortrup er ikke lenger ansvarlig redaktør i Ekstra Bladet. Bildet er fra den omstridt Se og Hør-rettssaken i 2016.

Redaktørbytte etter kun åtte måneder:
– Behov for justering

Fikk ikke sparken, bedyrer toppsjefen.

Publisert Sist oppdatert

Mandag gikk Henrik Qvortrup av som ansvarlig redaktør i danske Ekstra Bladet, kun åtte måneder etter at han tok over stillingen. Men ifølge Stig Ørskov, administrerende direktør i eierkonsernet JP/Politikens Hus, har Qvortrup ikke fått sparken.

Til bransjenettstedet MediaWatch sier Ørskov at årsaken til redaktørskiftet var et behov for «ledermessige justeringer av flere årsaker».

Til danske Journalisten legger Ørskov til at det var Qvortrup som ønsket endringer:

– Når vi har kommet til den situasjonen at Henrik sier at han brenner mer for journalistikk enn ledelse, så må vi reagere på det.

Qvortrup vil fremdeles være tilknyttet Ekstra Bladet. Han skal blant annet lede podkasten Q&Co og skrive kommentarer.

Som tidligere sjefredaktør i dansk Se og Hør sto Qvortrup bak en av Danmarks største medieskandaler i nyere tid. Noe som også ga ham fengselsstraff.

Qvortrup kom til Ekstra Bladet fra stillingen som politisk redaktør i konkurrenten B.T. Før det hadde han vært politisk kommentator i Ekstra Bladet. Da Se og Hør-saken ble kjent, jobbet han som politisk redaktør og kommentator i dansk TV 2.

Tidligere har han også vært rådgiver for den danske politikeren Anders Fogh Rasmussen.

Knud Brix overtar som ansvarlig redaktør i Ekstra Bladet.

Powered by Labrador CMS