Karina Jensen var en engasjert og dyktig fotojournalist, som kjempet for sine kollegers rettigheter. Bildet til høyre ble Årets bilde i 1992
Karina Jensen var en engasjert og dyktig fotojournalist, som kjempet for sine kollegers rettigheter. Bildet til høyre ble Årets bilde i 1992

Deler ut inntil 40.000 kroner til fotojournalister

Lyser ut Karina Jensen-stipender.

Publisert Sist oppdatert

40.000 kroner skal ifølge Norsk Journalistlag (NJ) deles ut til en eller flere personer som ønsker å videreutvikle seg innen fotojournalistikk.

Fakta om Karina Jensens Minnefond

  • Ble opprettet i 1999, ett år etter at fotojournalist Karina Jensen døde av kreft.
  • Minnefondet er det eneste minnefondet i Norge som støtter fotojournalistikk.
  • Jensen var 35 år gammel da hun døde, men hadde allerede vunnet flere priser i Årets bilde, blant annet selveste Årets bilde i 1992.
  • Minnefondet har hatt som mål å bidra til å bedre vilkårene for fotojournalistikk og pressefotografiet i Norge, saker som Jensen jobbet mye for mens hun levde.

Karina Jensens Minnefond ble opprettet i 1999, ett år etter at fotojournalist Karina Jensen døde av kreft, kun 35 år gammel. Det har hatt som mål å bidra til å bedre vilkårene for fotojournalistikk og pressefotografiet i Norge, og har hatt fokus på saker som Jensen jobbet mye for mens hun levde.

Det ble samlet inn over 650.000 kroner i en stor kronerulling etter hennes død, der både NJ, Pressefotografenes klubb (PK) og flere mediehus bidro med penger. I 1999 delte styret ut det første stipendet på 25.000 kroner.

De 650.000 kronene var med på å støtte 34 prosjekter før det var slutt på pengene i 2019.

I siste sekund bestemte NJ seg for å videreføre det veletablerte minnefondet og samtidig tredoblet de støtten.

Jubileumsside

I anledning 20-års jubileet i 2019 var det planlagt å samle alle prosjektene i en jubileumsbok, men korona-pandemien satt en stopper for det. Det ble istedenfor opprettet et nettgalleri hvor alle 34 fotografene som har mottatt støtte har bidratt.

Søknadsfristen er satt til 2. mars 2021 kl. 23.59. Vinnerne offentliggjøres på Årets bilde-utdelingen.

Søk prosjektmidler fra Karina Jensen-stipendet her.

Powered by Labrador CMS