Espen Egil Hansen er sjefredakør og administrerende direktør i Aftenposten. Foto: Birgit Dannenberg

10 ansatte skal ha fått forlenget sluttpakke=frist i Aftenposten

Har frist til fredag med å akseptere tilbudet.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over sju år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

Denne høsten går Aftenposten gjennom en omfattende nedbemanningsrunde. 100 millioner kroner skal spares inn og det skal blant annet skje ved å redusere staben med 40 stillinger.

Før nedbemanningen har Aftenposten rundt 200 redaksjonelt ansatte, inkludert ledere.

Les: Aftenposten må kutte 40 stillinger

Tidligere i oktober ble det kjent at avisen ikke kom i havn med frivillige løsninger. Ledelsen varslet i forrige uke bruk av styrte sluttpakker for å oppnå de siste 13 årsverkene som ikke ble oppnådd gjennom frivillighet.

Les: Styrte sluttpakker i Aftenposten

Vil unngå oppsigelser

Ifølge kilder Journalisten har vært i kontakt med skal 10 ansatte tirsdag ha blitt kalt inn til ledelsen der de fikk beskjed om at de ikke var innplassert i Aftenpostens nye organisasjon. De fikk derfor forlenget frist til fredag med å søke sluttpakke. Alle ansatte skal ha blitt orientert om utviklingen på et allmøte tirsdag.

– Jeg informerte om at et antall medarbeidere i løpet av dagen hadde fått forlenget frist for å søke sluttpakker. Frist er fredag. Videre gjentok jeg at alle må være forberedt på å få nye oppgaver og at det blir endringer i tiden som kommer, skriver sjefredaktør Espen Egil Hansen i en tekstmelding til Journalisten.

Han vil verken bekrefte eller avkrefte at det dreier seg om 10 personer.

– Det vi arbeider for er at vi skal klare dette uten oppsigelser.

Journalisten kjenner til at redaktøren skal ha kommet med en sterk anbefaling til de aktuelle om å søke sluttpakke, og at ingen ansatte kan føle seg trygge ennå.

Tøffe dager

Leder Frank Lynum i Aftenpostens Redaksjonsklubb uttaler i kommentar til Journalisten at det er tøffe dager i Aftenposten nå.

– Klubben jobber nå for at ingen skal bli oppsagt, og det aller viktigste nå er å ta vare på kollegaer som har det tøft, skriver Lynum i en tekstmelding.

I en lignende runde i Bergens Tidende tidligere i år gråt ansatte da de fikk beskjed om at de fikk være med videre.

Les: Ansatte i Bergens Tidende gråt da de fikk beholde jobben

Powered by Labrador CMS