Espen Egil Hansen er sjefredakør og administrerende direktør i Aftenposten. Foto: Birgit Dannenberg
Espen Egil Hansen er sjefredakør og administrerende direktør i Aftenposten. Foto: Birgit Dannenberg

10 ansatte skal ha fått forlenget sluttpakke=frist i Aftenposten

Har frist til fredag med å akseptere tilbudet.

Publisert Sist oppdatert

Denne høsten går Aftenposten gjennom en omfattende nedbemanningsrunde. 100 millioner kroner skal spares inn og det skal blant annet skje ved å redusere staben med 40 stillinger.

Før nedbemanningen har Aftenposten rundt 200 redaksjonelt ansatte, inkludert ledere.

Les: Aftenposten må kutte 40 stillinger

Tidligere i oktober ble det kjent at avisen ikke kom i havn med frivillige løsninger. Ledelsen varslet i forrige uke bruk av styrte sluttpakker for å oppnå de siste 13 årsverkene som ikke ble oppnådd gjennom frivillighet.

Les: Styrte sluttpakker i Aftenposten

Vil unngå oppsigelser

Ifølge kilder Journalisten har vært i kontakt med skal 10 ansatte tirsdag ha blitt kalt inn til ledelsen der de fikk beskjed om at de ikke var innplassert i Aftenpostens nye organisasjon. De fikk derfor forlenget frist til fredag med å søke sluttpakke. Alle ansatte skal ha blitt orientert om utviklingen på et allmøte tirsdag.

– Jeg informerte om at et antall medarbeidere i løpet av dagen hadde fått forlenget frist for å søke sluttpakker. Frist er fredag. Videre gjentok jeg at alle må være forberedt på å få nye oppgaver og at det blir endringer i tiden som kommer, skriver sjefredaktør Espen Egil Hansen i en tekstmelding til Journalisten.

Han vil verken bekrefte eller avkrefte at det dreier seg om 10 personer.

– Det vi arbeider for er at vi skal klare dette uten oppsigelser.

Journalisten kjenner til at redaktøren skal ha kommet med en sterk anbefaling til de aktuelle om å søke sluttpakke, og at ingen ansatte kan føle seg trygge ennå.

Tøffe dager

Leder Frank Lynum i Aftenpostens Redaksjonsklubb uttaler i kommentar til Journalisten at det er tøffe dager i Aftenposten nå.

– Klubben jobber nå for at ingen skal bli oppsagt, og det aller viktigste nå er å ta vare på kollegaer som har det tøft, skriver Lynum i en tekstmelding.

I en lignende runde i Bergens Tidende tidligere i år gråt ansatte da de fikk beskjed om at de fikk være med videre.

Les: Ansatte i Bergens Tidende gråt da de fikk beholde jobben

Powered by Labrador CMS