– Styret har lagt fram en strategi som jeg ikke var interessert i å håndheve, skriver Ida Wammer om sin avgang som redaktør.

Går av som Tidens Ånd-redaktør etter et halvt år

– Styret har lagt fram en strategi som jeg ikke var interessert i å håndheve, skriver Ida Wammer.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

Et drøyt halvt år etter oppstart har Ida Wammer gått av som redaktør for kulturmagasinet Tidens Ånd.

Det bekrefter hun overfor Journalisten. Wammer gikk av 12. april, opplyser hun.

– Styret har lagt frem en strategi som jeg ikke var interessert i å håndheve, men det var Ida Eritsland, skriver Wammer i en sms.

Eritsland, som var en av gründerne bak avisa ved oppstart i fjor høst, tar over som redaktør i mai, melder hun selv i et nylig nyhetsbrev.

– Hva var problemet med strategien?

– Problemet med strategien var at jeg ikke følte meg kallet til å gjennomføre den, som en redaktør bør, skriver Wammer.

– Nye formater

Styreleder Sturle Rasmussen bekrefter at Wammer ikke ønsket å fortsette som redaktør. For informasjon om veien videre for avisa, henviser han til påtroppende redaktør Eritsland.

– Den nye strategien er ikke så veldig annerledes, men vi ønsker å videreutvikle konseptet og etablere noen nye formater i flere kanaler, sier Eritsland til Journalisten.

– Kjernen skal fremdeles være interessant og god kulturjournalistikk, men tanken er å kanskje satse bredere innen flere kanaler med ulike tydelige temastolper. Vi må finne vår plass i markedet, en prosess vi er i gang med nå, sier hun.

Siden hun har vært involvert siden oppstarten av prosjektet, føltes det naturlig at hun tok del i oppgaven med å implementere ny strategi, forteller Eritsland.

Bakgrunn som motejournalist

Selv har hun nylig varslet lansering av nyhetsbrevet og podkasten «Om stil», om mote og stil, visuell kultur, kunst og industri, som hun skal ha ansvaret for selv. Medgründer Audun Vinger jobber med et lignende oppsett, forteller Eritsland.

– Tanken er å nå leserne mer direkte med stoffet de er interessert i, og som våre journalister skriver bra om, sier hun.

Eritsland har lang fartstid som motejournalist i Dagens Næringsliv-magasinet D2, og har også jobbet som underviser i mote, klær og kostyme ved Kunsthøgskolen i Oslo.

– Rent personlig har jeg et ganske definert fagfelt, men det er journalistikk og formidling rundt kunst og kultur som engasjerer meg aller mest, sier den påtroppende redaktøren.

Powered by Labrador CMS