Gøril Huse, redaktør i lettlestavisen Klar Tale, tilbyr lettlestjournalistikk til lokalavisene. Helt gratis.
Gøril Huse, redaktør i lettlestavisen Klar Tale, tilbyr lettlestjournalistikk til lokalavisene. Helt gratis.

Klar Tale tilbyr lettlest parti-oversikt gratis til lokalaviser

Ønsker å nå flere med sin lettleste journalistikk.

Publisert Sist oppdatert

Klar Tale har et tilbud til alle landets lokalaviser. Lettlestavisen tilbyr sin lettleste partioversikt som pdf eller Indesign-fil, til trykk i avis, til de lokalavisene som ønsker det.

– Vi i Klar Tale ønsker å nå enda flere med lettlest journalistikk, og spesielt er dette viktig i forbindelse med det kommende stortingsvalget, skriver sjefredaktør Gøril Huse i en e-post til Journalisten.

– Det er gratis, og vi tenkte at det kan gi merverdi til andre aviser, fortsetter redaktøren.

Partioversikten er den samme som står på trykk i Klar Tales valgavis, som ble publisert i forrige uke.

– En forutsetning for et demokrati, er jo at folk er i stand til å delta i samfunnsdebatten og orientere seg om det som skjer. Over to av ti personer i Norge, har ulike utfordringer med å lese, skrive eller tallvansker, ifølge Dysleksi Norge. Det innebærer at svært mange også har behov for et lettlest alternativ, og mange leser ikke Klar Tale, påpeker redaktøren.

– Klar Tale har laget en lettlest valgavis, som vi tror mange vil ha nytte av i den forbindelse. Men det er vanskelig å nå ut med denne informasjonen til alle som trenger det. Og vi vet at mange av lesere i våre målgrupper, har et godt forhold til lokalavisen sin og leser det som står der. Hvis de kan lese partioversikten der, så kan det være bra for demokratiet.

Da Ytringsfrihetskommisjonen gjennomførte sitt innspillsmøte med mediene i forrige uke, var Klar Tale-redaksjonen invitert til å snakke.

– En av de utfordringene vi fremhevet, var jo nettopp mangelen på lettlest journalistikk i andre aviser. Vi forsøker nå å gjøre noe med det selv, ved å tilby vårt innhold til andre. Så får vi se om avisene tar i mot tilbudet og utfordringen, og responsen på det hos leserne, sier Huse.

Powered by Labrador CMS