Konsernsjef Per Magne Tveiten i Mentor media, Morgenbladet-redaktør Sun Heidi Sæbø og NHST-konsernsjef Hege Yli Ask.
Konsernsjef Per Magne Tveiten i Mentor media, Morgenbladet-redaktør Sun Heidi Sæbø og NHST-konsernsjef Hege Yli Ask.

NHST selger Morgenbladet

Mentor Medier kjøper 90,8 prosent av aksjene.

Publisert Sist oppdatert

Mentor Medier kjøper NHST Media Groups aksjer i Morgenbladet, melder Mentor Medier i en pressemelding.

Dermed blir Mentor Medier eier av 90,8 prosent av aksjene i Morgenbladet.

Det er bare et drøyt halvår siden NHST-konsernsjef Hege Yli Melhus Ask overfor Journalisten avviste at Morgenbladet var til salgs.

– Vår eneste plan er å sørge for at Morgenbladet skal opprettholde sin unike posisjon både på papir og digitalt. Morgenbladet er ikke til salgs, sa konsernsjefen da, og bekreftet at hun så for seg NHST som Morgenbladet-eier også om fem års tid.

Slik ble det ikke. Nå får NHST 40 millioner fra Mentor Medier for avisa.

I en pressemelding fra eget konsern uttaler Ask at salget var en vanskelig, men riktig og naturlig beslutning.

– Morgenbladets medarbeidere og ledere kan være stolte av det de har fått til de siste årene. Dette var ingen enkel beslutning. Men etter at Mentor Medier tok kontakt, gjorde vi en grundig vurdering, med utgangspunkt i NHSTs fremtidige strategi, uttaler Ask i meldingen, og videre:

– Når vi nå selger Morgenbladet får Norges eldste riksavis et nytt, godt hjem, der de kan befeste og utvikle sin posisjon som den ledende avisen for intellektuelt nysgjerrige. Samtidig kan NHST konsentrere innsats og investeringer mot næringslivs- og nisjepublikasjoner i Norge og globalt, i tillegg til publiserings- og medieovervåkingstjenestene våre.

– Vi er veldig godt fornøyde med at Morgenbladet blir en del av Mentor Medier. Vi ønsker å være det beste eiermiljøet for medieselskaper med ulike verdimessige og ideologiske ståsteder. Morgenbladet har lange tradisjoner som en viktig stemme i den offentlige debatten, en posisjon avisen har befestet ytterligere de siste årene. Vi ser frem til å bidra til videreutvikling av Morgenbladet basert på avisens eksisterende profil, sier Per Magne Tveiten, konsernsjef i Mentor Medier.

Powered by Labrador CMS