Krimpoddens Tor-Erling Thømt Ruud og produsent Vilde Worren (t.h) har fått med seg journalist Ruth Einervoll Nilsen (i midten) på laget.
Krimpoddens Tor-Erling Thømt Ruud og produsent Vilde Worren (t.h) har fått med seg journalist Ruth Einervoll Nilsen (i midten) på laget.

Mediefolk:

VG styrker Krimpodden-redaksjonen med ny reporter

Ruth Einervoll Nilsen blir en del podkast-redaksjonen til høsten.

Publisert Sist oppdatert

– Jeg synes det er oppriktig stas å få denne muligheten, og gleder meg til å bli en del av den inspirerende gjengen i Krimpodden, og avdelingen for øvrig, sier Ruth Einervoll Nilsen i en pressemelding fra VG.

1. september starter hun som journalist i VG-podkasten.

28-åringen har erfaring fra blant annet Vårt Land, NRK og Vrang produksjon.

– Vi er kjempeglade for å ha sikret oss Ruth til VG. Hun har en allsidig nyhets- og podkasterfaring som vil komme godt med i Krimpodden, i tillegg er hun knallsterk på kreativ historiefortelling og er etisk stødig, sier avdelingsleder Helle Skjervold i VGs podkastavdeling i pressemeldingen.

Krimpodden ble nylig kåret til Årets aktualitetspodkast under Medieprisene i Bergen. Vilde Worren er podkastens produsent, og programledere er Øystein Milli og Tor-Erling Thømt Ruud.

– Utfordringen i å lage aktuell, fortellende lydjournalistikk virker kjempespennende. Jeg tror skjæringsfeltet nyhetsjournalist og historieforteller passer meg bra, og jeg tror virkelig at podkastformatet kan være virkningsfullt. På krimfeltet mener jeg det kan bidra til større innsikt i, og flere nyanser til, komplekse saker – noe Krimpodden gjør veldig bra allerede, sier Einervold Nilsen.

Podkastsjef Skjervold legger til:

– Vi har spennende planer for Krimpodden til høsten, og gleder oss til å få Ruth med på laget.

Powered by Labrador CMS