HR-leder Kristin Aanensen tar imot flere ansatte i nye NTB-lokaler fra mandag, og meteren gjelder i høyeste grad. Her på befaring med sjefredaktør Mads Yngve Storvik.
HR-leder Kristin Aanensen tar imot flere ansatte i nye NTB-lokaler fra mandag, og meteren gjelder i høyeste grad. Her på befaring med sjefredaktør Mads Yngve Storvik.

Hjemmekontorpåbud oppheves, men flere redaksjoner holder igjen: – Ingen pålegges å komme

NRK fortsetter som før til august.

Publisert Sist oppdatert

Blant korona-lettelsene i hovedstaden fra mandag 5. juli, er oppheving av hjemmekontorpåbudet. Flere mediebedrifter åpner kontorene i større grad, men ingen av redaksjonene Journalisten har snakket med planlegger noe umiddelbart krav om fysisk oppmøte.

En av de store Oslo-redaksjonene som nå åpner dørene for flere medarbeidere av gangen, i splitter nye lokaler i Pressens Hus, er NTB.

Det hele foregår med klare retningslinjer, forteller HR-leder Kristin Aanensen til Journalisten:

– Det må holdes en meters avstand, og uvaksinerte skal ikke sitte ved siden av hverandre. De som av ulike grunner fortsatt ønsker å være hjemme skal få lov til det. Ingen pålegges med andre ord å komme, sier Aanensen.

I NRK planlegger de ikke videre endring i praksis før over sommeren.

– Vi skal ta stilling til eventuelle lettelser den 19. august. Akkurat nå er vår holdning at de som må være på jobb, er på jobb, men at vi forsøker å begrense antallet som er på jobb slik at det skal være trygt å være på jobb i NRK, sier organisasjonsdirektør Olav Peter Hypher til Journalisten.

VG åpner for at halvparten av medarbeiderne kan komme tilbake på jobb, og heller ikke hos dem blir oppmøte pålagt.

– Hver avdelingsleder har oppsyn med sin avdeling, men denne endringen passer bra med ferieavviklingen. Vi tror at alle som ønsker det nå kan komme tilbake på jobb, sier stabssjef Øyvind Næss til Journalisten.

Powered by Labrador CMS