Cicilie S. Andersen hyller Marte Christensen for jobben hun har gjort som PK-leder de siste to årene.
Cicilie S. Andersen hyller Marte Christensen for jobben hun har gjort som PK-leder de siste to årene.

Fotojournalistikk

Innstiller Cicilie S. Andersen som ny leder for Pressefotografenes klubb

Marte Christensen tar ikke gjenvalg.

Publisert Sist oppdatert

Valgkomiteen i Pressefotografenes klubb (PK), som i år har bestått av Hanna Hjardar og Maud Lervik, innstiller Cicilie S. Andersen som ny leder. Om hun blir valgt under årsmøtet som holdes 10. mars, tar hun over jobben etter Marte Christensen og blir med det den andre valgte kvinnelige lederen noensinne i den snart 90 år gamle klubben.

– Store sko å fylle

Andersen har vært en del av PK-styret i tre år, de sist to årene har hun vært nestleder i klubben. Hun er både glad og ydmyk over å ha blitt innstilt som leder og hyller Christensen for jobben hun har gjort.

– Hun har gjort en kjempeinnsats, så det er selvfølgelig store sko å fylle, forteller Andersen til Journalisten.

Selv om Andersen ikke formelt er valgt som leder enda, ønsker hun å videreføre jobben som PK-styret har gjort de siste årene. Flere møteplasser og oftere møter trekker hun fram som viktige ting å fokusere på.

– Vi lever i en utrolig spennende tid, både med tanke på det digitale og det visuelle. Vi som bransje må følge med på den utviklingen og fornye oss vi og, også tror jeg at fotojournalistikk-miljøet i Norge trenger å møtes mer fremover, sier hun og legger til:

– Vi har savnet hverandre lenge etter noen tøffe år.

Stundetrepresentant inn i styret

Adrian Nielsen, Christian Belgaux og Berit Roald gir seg i styret og blir etter alle solemerker erstattet av Brian Cliff Olguin, Marie von Krogh og Christian Breidlid.

Alf Simensen, innstilles som kasserer etter at Nielsen har holdt i den rollen i et par år.

Paal Audestad, og Ingun Mæhlum tar gjenvalg, mens Håvard H. Jensen fra PK Trønderlag, ikke er på valg.

Nytt av året er at PK skal ha inn en studentrepresentant i styret. Marte Gundersen, som for tiden studere fotojournalistikk på Oslo Met, blir den første til å representere studentene i styret.

Tar ikke gjenvalg

Da Marte Christensen tok på seg vervet som PK-leder, var det med visshet om at det kun var for en toårsperiode. Hun gikk inn med en plan om å jobbe for et mer inkluderende fotojournalistmiljø og med et ønske om å oppmuntre flere kvinner til å levere inn bilder til Årets Bilde-konkurransen.

Med turnusjobbing og en god del reising som fotograf i TV 2, og med to barn som trenger oppfølging hjemme, er det tidskabalen som gjør at hun ikke stiller til gjenvalg.

PK-leder Marte Christensen (til høyre) stiller ikke til gjenvalg som leder. Her avbildet sammen med fotograf Linda Bournane Engelberth under en workshopen i forkant av Årets bilde 2021.
PK-leder Marte Christensen (til høyre) stiller ikke til gjenvalg som leder. Her avbildet sammen med fotograf Linda Bournane Engelberth under en workshopen i forkant av Årets bilde 2021.

– Det har vært en stor glede å være med disse to årene, sier hun til Journalisten.

– Cicilie er en dame med bein i nesa og som har stort engasjement for fotojournalistikk, jeg er er helt sikker på at hun kommer til å gjøre en super jobb.

Christensen skryter av innsatsen de avtroppende styremedlemmene Nielsen, Belgaux og Roald har lagt ned.

– Det har vært både gøy og lærerikt å sitte i styret med hele denne fine og dyktige gjengen. Adrian har vært kasserer og Christian redaktør for Årets bildeboka, oppgaver de har løst utmerket. Boka i år blir både lekker og sterk, det er bare å glede seg.

Årsmøte i Pressefotografenes klubb, hvor ny leder skal velges (PK) holdes i forbindelse med fagdag og utdeling av Årets bilde fredag 10. mars.

Powered by Labrador CMS